ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καθημερινή εμπορική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καθημερινή εμπορική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Στόχος ο κύκλος εργασιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αγγίξει τα 150 εκατ. ευρώ το 2013.

Την καθημερινή εμπορική σύνδεση της Θεσσαλονικής με την Αθήνα ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβλουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, στα περιθώρια της ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον κ. Ζηλιασκόπουλο η έναρξη της εμπορικής αμαξοστοιχίας αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του βιομηχανικού και εμπορικού κόσμου, καθώς μειώνει στο ήμυσι το κόστος μεταφοράς (περίπου 200 ευρώ το κοντέινερ), καθώς και τον χρόνο, μιας και πλέον αποφεύγεται το οδικό δίκτυο με τις χρονικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών. Ηδη έχουν συνυπογράψει τριάντα μέλη του ΣΕΒ για χρήση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας.

Σε δεύτερη φάση από τις αρχές του 2014 αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις βαλκανικές χώρες, αρχής γενομένης από την ΠΓΔΜ και στη συνέχεια με την Τουρκία. Χαρακτηριστικά ο κ. Ζηλιασκόπουλος ανέφερε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός hub  στην Θεσσαλονίκη, το οποίο να ενώνει τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με τις βαλκανικές χώρες. Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές συνεργασίες, όπως αυτή με την HP, o κ. Ζηλιακόπουλος σημείωσε ότι σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες συνεργασίες.

Στόχος είναι η  εμπορική δραστηριότητα σε επίπεδο κύκλου εργασιών να αυξηθεί κατά 50% έως το τέλος του 2014 έναντι 20 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι είναι σήμερα.

Το Fortune στη ΔΕΘ – Όλες οι εξελίξεις εδώ

Αξίζει  να αναφερθεί, όμως, ότι παρ’ όλη τη μικρή συμβολή στον κύκλο εργασιών (φέτος ο κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί στα 147 εκατ.  ευρώ), η εμπορική δραστηριότητα είναι αυτή, η οποία προσφέρει κερδοφορία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (φέτος τα κέρδη εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 1-2 εκατ. ευρώ) καθώς η επιβατική δραστηριότητα παραμένει ζημιογόνα.

Σε ερώτηση του Fortunegreece.com για την επέκταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις online κρατήσεις εισιτηρίων ο κ. Ζηλιακόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο εγχείρημα, καθώς πλέον το 40% των εισιτηρίων προέρχονται από εκεί, προσφέροντας στον οργανισμό πέρα από οικονομίες κλίμακας και τη δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού.

Σε ό,τι αφορά το επιβατικό τμήμα ο κ. Νίκος Αθανασόπουλος, Σύμβουλος Ανάπτυξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανήγγειλε το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης σταθερών πελατών (Trainose Rewards) το οποίο θα προσφέρει στα εγγεγραμένη μέλη, ανάλογα με την χρήση των υπηρεσιών που έχουν κάνει, αναβάθμιση εισιτηρίου, δωρεάν εισιτήρια, προσφορές σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, ταξί, εστιατόρια) κ.ά. Τέλος, προανήγγειλε και την αξιοποίηση της παλαιάς γραμμής Λάρισσας-Πλαταμόνα μέσω  Τεμπών για τουριστική χρήση μέσα στο 2014.

Διαβάστε: ΔΕΘ: Από την «ενέργεια» στην ενέργεια