Τριήμερο στη Ρώμη – Ένας πλούσιος οδηγός για την «Αιώνια Πόλη»

Τριήμερο στη Ρώμη – Ένας πλούσιος οδηγός για την «Αιώνια Πόλη»

Όσες φορές και να βρεθείς στη Ρώμη έχεις πάντα κάτι νέο να ανακαλύψεις.

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας δεν είναι απλά ένας ευρωπαϊκός προορισμός που επιβάλλεται να πας, έστω μία φορά στη ζωή σου. Είναι μια πόλη με εξαιρετική αρχιτεκτονική και πλούσια κληρονομιά στις Τέχνες. Όσες φορές και να βρεθείς στη Ρώμη έχεις πάντα κάτι νέο να ανακαλύψεις. Στην «Αιώνια Πόλη» μπορείς να επισκεφτείς τα μουσεία, να γευτείς την ιταλική κουζίνα –κατά προτίμηση στις παραδοσιακές τους τρατορίες-, να κάνεις shopping –εκτός από τις επώνυμες βιτρίνες θα βρεις καταστήματα με εκπληκτικές τιμές- και να απολαύσεις τη… dolce vita.

Οι τιμές στα αεροπορικά είναι ιδιαίτερα προσιτές και κάνοντας έρευνα αγοράς μπορείς να βρεις οικονομικά ξενοδοχεία στο κέντρο της Ρώμης με πρωινό. Όσο νωρίτερα κάνεις τις κρατήσεις τόσο καλύτερα για την τσέπη σου.

Ένα σαββατοκύριακο σίγουρα δεν αρκεί για να δεις όλα τα αξιοθέατα της πόλης. Καλύτερα να έχεις αποφασίσει από πριν τι θα ήθελες να δεις οπωσδήποτε κατά την παραμονή σου προκειμένου να διαχειριστείς σωστά το χρόνο σου.

Οι δικές μου προτάσεις για να περάσεις φανταστικά στην «Αιώνια Πόλη» τώρα τον χειμώνα

-Μια ευχή στην ξακουστή Fontana Di Trevi: Το σήμα κατατεθέν της Ρώμης δεν είναι άλλο από το μεγαλύτερο μπαρόκ σιντριβάνι, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Νικόλα Σάλβι. Γύρω- γύρω είναι γεμάτο τουρίστες που επιθυμούν να ρίξουν κέρμα κάνοντας μια ευχή. Σύμφωνα με την παράδοση λέγεται πως αν ρίξεις κέρμα μέσα στο σιντριβάνι σημαίνει πως κάποια στιγμή θα επιστρέψεις ξανά σ’ αυτή την ιταλική πόλη. Προτείνω να την επισκεφτείς νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ που δεν έχει τόσο μα τόσο πολύ κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα περάσετε ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο στη Σόφια

-Ανέβα στο Τρούλο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου: Η εκκλησία βρίσκεται στην Πόλη του Βατικανού-θεωρείται ανεξάρτητο κρατίδιο από τη Ρώμη- και το επισκέπτονται οι τουρίστες. Πραγματικά θα εντυπωσιαστείς με το μέγεθος που έχει ο ναός, αλλά και τα έργα που υπάρχουν στο εσωτερικό. Ένα από τα αριστουργήματα που κλέβει τις εντυπώσεις είναι η Pieta –μαρμάρινο γλυπτό που έχει κατασκευάσει ο Μιχαήλ- Άγγελος. Ακόμα και αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τα ύψη μην παραλείψεις να ανέβεις στο τρούλο του Αγίου Πέτρου για να θαυμάσεις αυτή την πανοραμική θέα που προσφέρει. Για να πας μέχρι εκεί πάνω χρειάζεται να πάρεις δυνάμεις καθώς έχεις να ανέβεις 551 σκαλοπάτια. Το ανσασέρ πηγαίνει μόνο μέχρι ένα σημείο –αν το πάρεις θα γλιτώσεις 320 σκαλοπάτια.

-Επίσκεψη στο Βατικανό: Από τα πιο σημαντικά μουσεία όλου του κόσμου, όπου συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες καθημερινά. Αυτό σημαίνει πως για να καταφέρεις να μπεις στο εσωτερικό του θα πρέπει να περιμένεις αρκετά λεπτά στην ουρά. Όμως αξίζει η αναμονή. Εξαιρετικά εκθέματα θα σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Μέσα στο μουσείο υπάρχει η Cappella Sistina, το παρεκκλήσι του Palazzo Apostolico, όπου η θρυλική οροφή του έχει φιλοτεχνηθεί από τον Μιχαήλ Άγγελο.

-Διάλειμμα για ξεκούραση στη πασίγνωστη Piazza di Spagnia: Τα «Ισπανικά Σκαλιά», από τις διασημότερες πλατείες της «Αιώνιας Πόλης» είναι τόπος συνάντησης τουριστών και ντόπιων. Αυτή η πλατεία είναι τόσο όμορφη που δεν θα σταματήσεις να βγάζεις φωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης: Οκτώ πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Άμστερνταμ

-Διασκέδαση στο Τραβέστερε: Μια διαφορετική γειτονιά της Ρώμης με μικρά ταβερνάκια και μπαράκια –αγαπημένη γωνιά της νεολαίας. Εδώ μπορείς να απολαύσεις το aperitivo σου –συνδύασε το με ποικιλία τυριών κι αλλαντικών- και να γευτείς κλασσικά παραδοσιακά πιάτα όπως εξαιρετική pasta και τηγανιτή αγκινάρα.

-Εξερεύνηση στη συνοικία Coppedè: Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Gino Coppede έφτιαξε μια γειτονιά με στοιχεία αρχαιοελληνικής, γοτθικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής που δεν θυμίζει τίποτα ότι βρίσκεσαι στη Ρώμη. Κάνοντας μια βόλτα θα νιώσεις πως είσαι σε σκηνικό…παραμυθιού.

-Μονομαχία στο Κολοσσαίο: Άρχισε να χτίζεται το 72μΧ και είναι από τα πιο επιβλητικά αξιοθέατα της Ρώμης. Αυτό το αρχαίο μνημείο με τις τεράστιες διαστάσεις είναι γνωστό για το βίαιο παρελθόν που κουβαλάει. Στην αρένα μάχονταν μέχρι θανάτου οι μονομάχοι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο solife.gr