Τρεις συντελεστές, 14 διαφορετικοί ρόλοι κι ένα περίεργο όνομα

Τρεις συντελεστές, 14 διαφορετικοί ρόλοι κι ένα περίεργο όνομα

Οι «ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ», γυρίζουν ολόκληρο τον κόσμο κι έχουν στις αποσκευές τους μια ιστορία που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Δεν γνωρίζετε την ομάδα με το περίεργο όνομα; Οι «ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ» είναι μια ομάδα που προέκυψε από το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας «ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ» που δημιουργήθηκε το 1996 από το Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου, κουκλοποιούς και κουκλοπαίχτες με έδρα το Βασιλικό της Ν. Εύβοιας.

Από τότε δίνουν παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη καθώς και στην Τουρκία, τη Νότιο Αφρική αλλά και τη Νότιο Κορέα.

Στη συγκεκριμένη παράσταση οι τρεις performers (Νίκος Τόμπρος, Ελένη Παναγιώτου και Ελένη Γιαννακοπούλου) δίνουν σάρκα και οστά σε 14 διαφορετικούς ρόλους αλλάζοντας μάσκες και κοστούμια. Η ιστορία είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερη.

Ένα αγόρι έρχεται στον κόσμο. Μεγαλώνει σ’ ένα περιβάλλον αλλόκοτο, γεμάτο κανόνες και πρότυπα συμπεριφοράς, περιτριγυρισμένος από μάσκες. Πρέπει να δουλέψει σκληρά, να εκπαιδευτεί για να εκπληρώσει τα όνειρα των γονιών του για το μέλλον του.

Διαβάστε ακόμη: Το μουσικό χωριό στη Στέγη

Γίνεται μαριονέτα στα επιδέξια «χέρια» ενός καλοκουρδισμένου μηχανισμού εξουσίας. Οι μορφές της πολλές, τον κάνουν εξάρτημα του μηχανισμού, με κωδικό όνομα S/N 210113. Η πορεία προδιαγεγραμμένη, οποιαδήποτε παρέκκλιση απαγορεύεται. Με την σειρά του θα αποκτήσει την δικιά του μάσκα, θα γίνει γονιός. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο μεγάλο ερώτημα. Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται, υπάρχει τρόπος διαφυγής;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Υπάρχει τρόπος διαφυγής;

Με τις μουσικές και τους στίχους των Active Member εξίσου πρωταγωνιστές, η παράσταση «Νόρμα» είναι από τα πιο ενδιαφέρονται δρώμενα που έχουμε ακούσει τελευταία. Αναμένουμε με αγωνία.

Θα δούμε την παράσταση από τις 23 Ιανουαρίου στις 21.30 και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή την ίδια ώρα στο θέατρο Altera Pars, της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 123 στο Κεραμεικό.

Το εισιτήριο κυμαίνεται από 8 έως 12 ευρώ και, αν τυχόν  μπερδευτήκατε με τις κούκλες και τις μαριονέτες.. όχι, η παράσταση δεν απευθύνεται σε παιδιά αλλά μόνο σε ενήλικους. Άντε και εφήβους.