Τρίτη συνεχή φορά ετήσιες ζημίες για την Deutsche Bank- Κατέγραψε μείωση εσόδων κατά 19%

Τρίτη συνεχή φορά ετήσιες ζημίες για την Deutsche Bank- Κατέγραψε μείωση εσόδων κατά 19%
Photo:

Για το τέταρτο τρίμηνο, οι καθαρές ζημίες διευρύνθηκαν στα 2,19 δισεκ., με τα έσοδα να μειώνονται κατά 19% στα 5,7 δισεκ. ευρώ.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα την τρίτη κατά σειρά ετήσια ζημία της το 2017, καθώς έχει δεχθεί πλήγμα από το δυσμενές περιβάλλον στις αγορές, τη μείωση των εσόδων επενδυτικής τραπεζικής και τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Οι ζημίες των 497 εκατ. ευρώ στη γερμανική τράπεζα ξεπέρασαν κατά πολύ τις ζημίες ύψους 290 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν αναλυτές σε έρευνα του Reuters.

Η τράπεζα είχε προειδοποιήσει από τον προηγούμενο μήνα ότι θα έχει ζημίες για το σύνολο της ετήσιας χρήσης της.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σταθερά σε πορεία για να παράγουμε ανάπτυξη και υψηλότερες αποδόσεις με διατηρήσιμη πειθαρχία σε ό,τι αφορά τις δαπάνες και τους κινδύνους», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος Τζον Κράιαν. «Έχουμε σημειώσει πρόοδο αλλά δεν είμαστε ακόμα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματά μας».

Για το τέταρτο τρίμηνο, οι καθαρές ζημίες διευρύνθηκαν στα 2,19 δισεκ. ευρώ από τα 1,89 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 19% στα 5,7 δισεκ. ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα του Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 6,2 δισεκ. ευρώ και ζημίες 1,95 δισεκ. ευρώ.