Τρομακτικά γρήγορες ταχύτητες στο ίντερνετ μέσω της τηλεφωνικής σας γραμμής

Τρομακτικά γρήγορες ταχύτητες στο ίντερνετ μέσω της τηλεφωνικής σας γραμμής

Το G.Fast θα προσφέρει διαδικτυακές ταχύτητες 750 megabits ανά δευτερόλεπτο τόσο για μεταφόρτωση όσο και για λήψη.

Πώς θα σας φαινόταν να έχετε υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω της σταθερής τηλεφωνικής σας γραμμής;

Αυτό υπόσχεται να προσφέρει το G.Fast. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που μπορεί να παράσχει τρομακτικά γρήγορο ίντερνετ μέσω των καλωδίων που ήδη έχετε σπίτι σας. Για πολλούς, θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουν πάνω από μία επιλογή για την ευρυζωνική σύνδεση.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα γύρω απ’ το G.Fast. Πότε θα είναι διαθέσιμο; Ποιος θα είναι σε θέση να το έχει; Και πόσο θα κοστίζει;

Τουλάχιστον, έχει ήδη απαντηθεί ένα άλλο ερώτημα – το πόσο γρήγορο θα είναι. Και η απάντηση; Πολύ.

Η ισραηλινή εταιρεία τσιπ Sckipio ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια εκδοχή του G.Fast που μπορεί να προσφέρει ταχύτητες 750 megabits ανά δευτερόλεπτο για μεταφόρτωση και λήψη από το διαδίκτυο. Αυτή η ταχύτητα είναι 50 φορές μεγαλύτερη από την ευρυζωνική σύνδεση που μάλλον έχετε στο σπίτι σας σήμερα.

Αλλά ακόμα κι αυτή η ταχύτητα ίσως σύντομα θα φαίνεται χαμηλή. Η επόμενη γενιά τσιπ που μπορεί να προκύψει του χρόνου θα προσφέρει διπλάσια ταχύτητα, δηλαδή 1,5 gigabits ανά δευτερόλεπτο. Μιλάμε για ταχύτητα μεγαλύτερη απ’ οτιδήποτε προσφέρει σήμερα το Google Fiber.

Αν και είχε ήδη επιδειχθεί η δυνατότητα του G.Fast να αγγίζει ταχύτητες 750 megabits ανά δευτερόλεπτο στη λήψη απ’ το διαδίκτυο, οι ταχύτητες μεταφόρτωσης ήταν σαφώς χαμηλότερες μέχρι τώρα.

Και πλέον η ταχύτητα μεταφόρτωσης αναδεικνύεται τόσο σημαντική όσο και η ταχύτητα λήψης, καθώς οι νέες τεχνολογίες ολοένα και περισσότερο απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης για μεταφόρτωση.

Το ανέβασμα βίντεο, η χρήση εικονικής πραγματικότητας ή ακόμα και τα βίντεο-παιχνίδια πλέον λειτουργούν σωστά μόνο μέσω της ύπαρξης πολύ υψηλών ταχυτήτων μεταφόρτωσης.