Οι τρόποι για να «ξυπνήσετε» από την καλοκαιρινή ραστώνη

Οι τρόποι για να «ξυπνήσετε» από την καλοκαιρινή ραστώνη

Χάσατε την ενέργεια και σκέφτεστε μόνο τις διακοπές; Δείτε πως να επανέλθετε. 

1η Ιουλίου: Μια μόνο σκέψη υπάρχει στο μυαλό όλων των ανθρώπων – Πότε θα πάνε διακοπές. Το σώμα υπολειτουργεί, η διάθεση πέφτει και μαζί με αυτή και η ενέργεια.

Το οχτάωρο φαίνεται ατελείωτο και η οθόνη του υπολογιστή είναι διακοσμημένη με κάποια τροπική παραλία, ενώ το μόνο που σκέφτεστε είναι πότε θα πάρετε την άδεια σας; Όλα αυτά έχουν ένα αποτέλεσμα: Χαμηλή αποδοτικότητα.

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να βάλετε «τέλος» στη νωχελικότητα και να γεμίσετε ενέργεια!

1. Περπατήστε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα

Η ενέργεια είναι το κλειδί για όλα. Η άθληση θα κρατήσει τόσο το σώμα σας όσο και το μυαλό σας σε εγρήγορση. Δεν είναι τυχαία άλλωστε πως είναι η αγαπημένη έκφραση όλων, από τον γιατρό και τον γυμναστή σας μέχρι την μητέρα σας. Συν τοις άλλοις θα είστε σε καλύτερη φόρμα όταν θα έρθει η πολυπόθητη στιγμή των διακοπών.

2. Σωστή διατροφή

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία το σώμα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια. Πως θα γίνει αυτό; Με τη σωστή διατροφή. Λαχανικά και φρούτα πρέπει να μπουν πρώτα στη διατροφή σας, αφήνοντας πίσω λαδερά και τηγανιτά που αυξάνουν την αίσθηση του «φουσκώματος» χωρίς λόγο.

3. Γελάστε!

Αυτό που θα σας δώσει πραγματική ενέργεια είναι το γέλιο. Γελάστε δυνατά και με τη ψυχή σας, θα δείτε αμέσως τη διαφορά στη διάθεση σας. Το γέλιο είναι το καλύτερο ελιξίριο!

4. Βρείτε χρόνο για τους φίλους σας

Είναι ωραίο να βρίσκεσαι μαζί με άτομα που ξέρεις πως σε εκτιμούν και σε αγαπάνε, να κάνετε μαζί πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Μια βόλτα, ένας περίπατος, ένα σινεμά δε θα σας γεμίσουν μόνο ικανοποίηση αλλά είναι και ένας λόγος για να βγείτε από το σπίτι σας και να σταματήσετε να σκέφτεστε πότε θα πάρετε άδεια.

Διαβάστε ακόμα:

Πως να ζήσετε μέχρι τα 100

Εταιρικά «παιχνίδια» αποδοτικότητας

Πέντε τροφές που πολεμούν το στρες