Τσακαλώτος: Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τα επόμενα χρόνια

Τσακαλώτος: Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τα επόμενα χρόνια
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δίνει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, στο υπουργείο Οικονομικών, Αθήνα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τη μη περικοπή των συντάξεων ανέλυσε ο υπουργός Οικονομικών σε Σολτς και Μοσκοβισί.

Την άποψη της κυβέρνησης ότι, με βάση τα τελευταία στοιχεία, υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου 3,5% του ΑΕΠ και για το 2019 και για τα επόμενα χρόνια, το ακριβές μέγεθος του οποίου συζητείται και θα συνεχίσει να συζητείται με τους θεσμούς, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας , Όλαφ Σολτς και τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι θα είναι θετικό να ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο χώρος αυτός, όχι μόνον για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια έως το 2022.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τους κ. Σολτς και Μοσκοβισί πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης του δικτύου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Ecofin Ministerial Network).

Νωρίτερα σε μία συνέντευξή του, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η λογική θα επικρατήσει και θα αποφευχθεί η μείωση των συντάξεων», επισημαίνοντας ότι τα ελληνικά επιχειρήματα (δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό μέτρο, ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου) «είναι λογικά». Ακόμη, πρόσθεσε πως τα επιχειρήματα αυτά «τα έχουμε θέσει στους θεσμούς και θα τα θέσουμε στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο».