Τσαμάζ: Στόχος να γίνουμε κυρίαρχοι της αγοράς του paytv τους επόμενους μήνες

Τσαμάζ: Στόχος να γίνουμε κυρίαρχοι της αγοράς του paytv τους επόμενους μήνες

Ο συνολικός αριθμός συνδρομητών ΟΤΕ TV ανήλθε σε 459.000, καταγράφοντας αύξηση 22% σε ετήσια βάση.

Την εκτίμηση ότι η συνδρομητική πλατφόρμα του OTE θα περάσει σύντομα στην πρώτη θέση της αγοράς του paytv στην εγχώρια αγορά, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών μετά την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Ο κ. Τσαμάζ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως η ΟΤΕ TC βρίσκεται σε πορεία (on track) να καταστεί ο leader της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα τους ερχόμενους μήνες. Τόνισε, παράλληλα, πως αν και υπάρχει μια επιβράδυνση στην προσέλκυση νέων συνδρομητών το τελευταίο διάστημα λόγω του φόρου στη συνδρομητική τηλεόραση που επιβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Ελλάδα, καθώς και των επιπλέον προβλεπόμενων φορολογικών επιβαρύνσεων, εκτίμησε πως η επιβράδυνση θα είναι προσωρινή λόγω του περιεχομένου και των επενδύσεων που συνεχίσει να υλοποιεί ο Οργανισμός σε αυτή τη δραστηριότητα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός, στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, ο συνολικός αριθμός συνδρομητών ΟΤΕ TV ανήλθε σε 459.000, καταγράφοντας αύξηση 22% σε ετήσια βάση.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ εκτίμησε συγχρόνως πως η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα παραμένει χαμηλή σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στο 24% των νοικοκυριών, και προανήγγειλε πως ο Οργανισμός θα συνεχίσει με τη σημερινή τιμολογιακή πολιτική.

Παράλληλα, επισήμανε πως οι συνολικές επενδύσεις που υλοποιεί ο ΟΤΕ θα συνεχίσουν να ενισχύουν την ανάπτυξη του Ομίλου. Όπως σημείωσε, το capex στο εξάμηνο ανήλθε στα 303 εκατ. ευρώ και θα επιτευχθεί ο στόχος των 550 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις στο σύνολο της χρονιάς. Η διοίκηση του Οργανισμού τόνισε πως η συνεχιζόμενη αύξηση των πελατών VDSL, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών για το υψηλής ποιότητας προϊόν στο οποίο επενδύει σταθερά ο ΟΤΕ. Δεδομένης της ζήτησης, ο ΟΤΕ σχεδιάζει να συνεχίσει να επεκτείνει το VDSL δίκτυό του.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στην ανθεκτικότητα της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας όπου τα έσοδα στην Ελλάδα αυξήθηκαν για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο σε ετήσια βάση και συγκεκριμένα κατά 3,5%.

Διαβάστε επίσης: Ανθεκτικός ο Όμιλος ΟΤΕ για ένα ακόμη τρίμηνο