Τσίπρας: «Η Μέρκελ κάνει την προεκλογική εκστρατεία του Σαμαρά»

Τσίπρας: «Η Μέρκελ κάνει την προεκλογική εκστρατεία του Σαμαρά»

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της Γερμανίδας Καγκελάριου εξαπολύει μέσα από άρθρο του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κ. Μέρκελ έρχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τον εκλεκτό της στην Ευρώπη και τον προστατευόμενό της στην Ελλάδα», αναφέρει σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ο κ. Τσίπρας καλεί την Άνγκελα Μέρκελ «τις λίγες ώρες που θα μείνει στην Αθήνα, να μην περιοριστεί στα καλά λόγια προς τον κ. Σαμαρά, ούτε να περιορίσει τις συναντήσεις της με επιχειρηματίες. Καλό θα ήταν να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο για να διαπιστώσει την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νευραλγικός τομέας της υγείας. Καλύτερο θα ήταν να επισκεφτεί ένα σχολείο για να δει σε τι συνθήκες δάσκαλοι και καθηγητές προσπαθούν να κάνουν μάθημα σε υποσιτιζόμενα παιδιά. Καλύτερα θα ήταν να περπατήσει έναν κεντρικό δρόμο για να δει τα λουκέτα στα καταστήματα. Ή να επισκεφτεί μία δομή αλληλεγγύης και ένα κοινωνικό ιατρείο, ώστε με τα μάτια της να διαπιστώσει το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης».

Στην οξύτατη επίθεση κατά της καγκελαρίου Μέρκελ και του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι η κ. Μέρκελ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης με καθεστώς εκτάκτου ανάγκης και προσθέτει:

«Ο πρωθυπουργός της δεν έρχεται, ούτε μιλά στη Βουλή. Το δεξί του χέρι συνομιλεί και διαπραγματεύεται με τους νεοναζί. Η διαπλοκή εξασφαλίζει και διευρύνει τα συμφέροντα και την ατιμωρησία της. Το εργατικό δίκαιο αντικαταστάθηκε από το εργοδοτικό δίκαιο. Νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων, με ένα μόλις άρθρο, ψηφίζονται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς ουσιαστική συζήτηση. Μεγάλοι δημόσιοι οργανισμοί και δημόσια περιουσία παραχωρούνται σε ιδιώτες σε εξευτελιστικές τιμές».

Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων, θέμα που, όπως αναφέρει, δεν το θέτει ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δικαιούται ίση αντιμετώπιση και να ισχύσει ό,τι ίσχυσε για τη Γερμανία το 1953.

Ως προς την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «απέναντι σε αυτή την Ευρώπη- κάστρο της κ. Μέρκελ, που λειτουργεί ως χορηγός του ευρωσκεπτικισμού και της νεοναζιστικής απειλής, υπάρχει η πραγματική Ευρώπη. Που βάζει τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη. Η δική μας Ευρώπη είναι στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας και του αυταρχισμού. Είναι η Ευρώπη της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους. Η Ευρώπη του διαφωτισμού και της επιστημονικής και τεχνολογικής επανάστασης. Είναι η Ευρώπη του διεθνισμού, της οικολογίας και του φεμινισμού».

Επισημαίνει δε ότι και στην Ελλάδα το δίλημμα γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο: «Είναι η μόνη θετική εξέλιξη από την επίσκεψη Μέρκελ. Όποιος πιστεύει ότι η καγκελάριος έχει κάνει ορθές επιλογές κατά τη διάρκεια της κρίσης, μπορεί να ψηφίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου. Όποιος πιστεύει ότι αυτή η πολιτική είναι καταστροφική θα συνταχθεί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική απάτη των στημένων εξόδων στις αγορές μπορεί να στηρίξει τον κ. Σαμαρά και τους προστάτες του. Οι υπόλοιποι έχουν μόνο μία επιλογή που είναι πραγματικά αντισυστημική και ριζοσπαστική. ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

Τι φέρνει η Μέρκελ στην Αθήνα (upd)

ΣΥΡΙΖΑ: «Προεκλογικό πυροτέχνημα» η έξοδος στις αγορές