Τσίπρας στη Σύνοδο: Η ευρωπαϊκή κρίση τελειώνει με την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα

Τσίπρας στη Σύνοδο: Η ευρωπαϊκή κρίση τελειώνει με την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α), ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι (2Α), ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (5Α), ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι (4Α), ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ), ο πρωθυπουργός της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης (3Α) και ο Μαλτέζος Τζόζεφ Μουσκάτ (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ), μιλούν στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τα το τέλος των εργασιών της 4ης Συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, στη Ρώμη. Στην ιταλική πρωτεύουσα πραγματοποιείται η τέταρτη Σύνοδος των χωρών του Νότου, στην οποία συμμετέχουν οι ηγέτες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας. Το «Μed 7» υποστηρίζει και νέες πρωτοβουλίες για το εργασιακό κεκτημένο και την κοινωνική προστασία, σε συνέχεια της Συνόδου του Γκέτεμποργκ, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, με μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τις «χώρες πρώτης γραμμής», όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

«Το 2018 μπορεί να είναι έτος ορόσημο για το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη».

Το 2018 μπορεί να είναι έτος ορόσημο για το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη, η κρίση τελειώνει ουσιαστικά και συμβολικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα τον προσεχή Αύγουστο, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο twitter, για τα αποτελέσματα της 4ης Συνόδου Μεσογειακών-Νοτίων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Ρώμη.

“Στην 4η Σύνοδο συμφωνήσαμε ότι το 2018 μπορεί να είναι έτος-ορόσημο για το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη αλλά και για να πάρουμε μέτρα προστασίας ώστε να μην επαναληφθεί. Η κρίση τελειώνει ουσιαστικά και συμβολικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα, τον Αύγουστο του 2018.

Σήμερα πρέπει να μιλάμε για το μέλλον της Ευρώπης, όχι με τη γλώσσα της κρίσης, αλλά με τη γλώσσα των κοινών μας αξιών και αρχών, με όραμα για την επόμενη μέρα, για τους νέους ανθρώπους”, έγραψε ο πρωθυπουργός.