Τσίπρας: «Ταβάνι» τα 1,1 δισ. ευρώ για τα F16

Τσίπρας: «Ταβάνι» τα 1,1 δισ. ευρώ για τα F16
ΩΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ Α

Δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά διαπραγμάτευση, δεν θα υπάρχουν αντισταθμιστικά με εξαίρεση την ΕΑΒ.

Δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά διαπραγμάτευση και αυτό είναι το βασικότερο όλων. Το δικό μας “ταβάνι” είναι στα 1,1 δισ ευρώ για να είμαστε ακριβώς εντός των προϋπολογισθέντων δαπανών υπογράμμισε στη Βουλή, ο πρωθυπουργός.

Θα πάρουμε την προσφορά, θα ενημερωθεί η Βουλή και θα αξιολογηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, πρόσθεσε.

Δεν πρόκειται να συμπεριλάβουμε σε καμία συμφωνία αντισταθμιστικά οφέλη. Δεν θα κάνουμε εμείς τα λάθη του παρελθόντος. Αφήνω ένα «παράθυρο» για την ΕΑΒ, αλλά εκεί αυστηρά κοστολογημένα και υπό έλεγχο, τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους.

Ακολουθεί ένα τμήμα της ομιλίας

Το ανώτατο ποσό που μπορεί να διαθέσει η Ελλάδα είναι 1,1 δισ. ευρώ και σε βάθος δεκαετίας που σημαίνει 100 εκατ. ευρώ το χρόνο. Το κόστος αναβάθμισης θα ενταχθεί στην ήδη υπάρχουσα προϋπολογισθείσα δαπάνη του υπουργείου Άμυνας και δεν θα είναι πρόσθετη δαπάνη. Εμείς τιμούμε και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου που κατευθύνεται στον εξοπλισμό και τις αμυντικές δαπάνες.

Δεν πρόκειται να συμπεριλάβουμε σε καμία συμφωνία αντισταθμιστικά οφέλη. Δεν θα κάνουμε εμείς τα λάθη του παρελθόντος. Αφήνω ένα “παράθυρο” για την ΕΑΒ, αλλά εκεί αυστηρά κοστολογημένα και υπό έλεγχο, τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους.

Στήθηκε από μερίδα ΜΜΕ ένας μύθος για δήθεν συμφωνία που αφορά στη Σούδα και τώρα κ. Θεοδωράκη μας ζητάτε να απολογηθούμε για τον μύθο που κάποιοι έστησαν, είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Η αξιωματικη αντιπολίτευση κράτησε ανεύθυνη στάση, σήκωσε κουρνιαχτό και όταν κατάλαβε το λάθος σταμάτησε το θέμα, ελπίζω γιατί κατάλαβε το λάθος και όχι γιατί κάποιος της τράβηξε το αυτί, είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Κύριε Θεοδωράκη πιστεύω ότι κάνετε σε μεγάλο βαθμό καλοπροαίρετη αντιπολίτευση, μην ταυτίζεστε με το μπλοκ εκείνων που καθοδηγείται από τα συγκροτήματα των fake news. Για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Η χώρα θα βγει από την κρίση αφήνοντας πίσω το μοντέλο της διαφθοράς και της διαπλοκής γιατί όλοι γνωρίζουν πως όταν μπαίναμε με πλαστά στοιχεία στην ΟΝΕ στην Ευρώπη κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια γιατί τότε υπήρχαν αγορές του αιώνα, όχι τώρα, υπογράμμισε στη Βουλή ο πρωθυπουργός.