Τwitter: Τα χαμηλά έσοδα και η απώλεια χρηστών φέρνουν σαρωτικές αλλαγές

Τwitter: Τα χαμηλά έσοδα και η απώλεια χρηστών φέρνουν σαρωτικές αλλαγές

«Διώχνουν» τον CEO και ξαναφέρνουν τον συν-ιδρυτή της εταιρείας.

Από το λογιστήριο του Τwitter πέρασε ο CEO, Dick Costolo, ο οποίος δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της εταιρείας, ενώ επανέρχεται ο συν-ιδρυτής Jack Dorsey.

Η απομάκρυνση του είχε δρομολογηθεί εδώ και καιρό, αλλά όπως εξηγούν οι χρηματιστές της Wall Street η απόφαση αυτή θα έχει άμεση επίδραση στις μετοχές της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον Βοb Doll, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής χρηματιστηριακών αγορών στην Nuveen Asset Management, «τα ερωτηματικά για τη στρατηγική, την αύξηση των χρηστών και τις νέες καινοτομίες παραμένουν. Προτιμώ να κάτσω λίγο στην άκρη και να μάθω λίγα πράγματα παρα πάνω. Υπάρχουν πολλές, αν όχι περισσότερες αβεβαιότητες σήμερα από ό,τι χτες».

Το συμβόλαιο του Costolo λήγει την 1η Ιουλίου, προς «ευχαρίστηση» πολλών επενδυτών που ζητούσαν αλλαγές στο management, εν μέσω χαμηλής κερδοφορίας και χαμηλής απόδοσης στην αύξηση των χρηστών. Παρόλαυτά ο Costolo θα παραμείνει στο συμβούλιο της εταιρείας.

Τους πρώτους μήνες του χρόνου, η εταιρία παρουσίασε τα μικρότερα έσοδα τριμήνου από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο, ενώ οι καθαρές ζημίες αυξήθηκαν κατά 23% το χρόνο φτάνοντας τα $162 εκατ. Η τιμή της μετοχής του Twitter δεν είχε τις επιδόσεις ανάλογων μέσων social media, π.χ. του Facebook, που σε σχέση με το περσινό τρίμηνο είχε 5% κέρδη.