Τζανακόπουλος: Δεδομένη η απόλυτη πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τζανακόπουλος: Δεδομένη η απόλυτη πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλάει στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην αίθουσα ενημέρωσης του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Τρίτη 20 Μαρτίου 2018. Αλέξανδρος Μπελτές

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι το πρώτο εμβληματικό βήμα σε μια μακρά πορεία ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι το πρώτο εμβληματικό βήμα σε μια μακρά πορεία ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τζανακόπουλος σχετικά με τη στάση του κ. Καμμένου επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, ότι ο υπάρχων κοινοβουλευτικός συσχετισμός εγγυάται ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους στόχους της με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, έχει μπροστά της την υλοποίηση περαιτέρω θετικών μέτρων ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης, αλλά και μεγάλες πολιτικές και θεσμικές προκλήσεις.

«Ήταν η σημερινή κυβέρνηση που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο, να σταθεροποιήσει την οικονομία και να στηρίξει την κοινωνία», τόνισε, μιλώντας για αδυναμία του «παλιού πολιτικού συστήματος» να το παραδεχτεί αυτό.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, με βάση τις εκπεφρασμένες θέσεις όλων επί του θέματος, είναι δεδομένο ότι συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητά του ότι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και προοδευτικοί βουλευτές «δεν θα αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία αναξιοποίητη» και τόνισε πως η Συμφωνία επιλύει με ισορροπημένο, δίκαιο και επωφελή τρόπο τα ζητήματα και σχολιάζει σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, ότι «σκόρπισε στους πέντε ανέμους όλη τη διαστρεβλωτική επιχειρηματολογία της ΝΔ και όλες τις ψευδοερμηνείες της ακροδεξιάς ομάδας υπό τον κο Σαμαρά και τον κο Γεωργιάδη που καθοδηγεί τον κο Μητσοτάκη».

Αναφορικά με τις εξελίξεις για την υπόθεση Novartis, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «τεράστιο σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις καθώς προξένησε στο ελληνικό δημόσιο τεράστια οικονομική ζημία για την οποία την πολιτική ευθύνη έχουν αναμφίβολα οι αρμόδιοι Υπουργοί της αντίστοιχης περιόδου».

«Το θέμα είναι να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί και παράνομες πράξεις ώστε να προκληθεί το ζημιογόνο αποτέλεσμα», πρόσθεσε και μίλησε για «σπασμωδικές αντιδράσεις εκ μέρους του παλιού πολιτικού συστήματος, το οποίο θα κινητοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο και θα επινοήσει τα πιο ακραία επιχειρήματα για να προστατέψει τον εαυτό του από την ολική του κατάρρευση».

«Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να ερμηνεύονται οι αντιδράσεις και η ρητορική της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Σχετικά με δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφορικά με τον κ. Πολάκη, ο κ. Τζανακόπουλος κάνει λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά που τηρούνται εξόφθαλμα».

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Γεωργιάδης δικαιούνται να κατηγορούν ονομαστικά δικαστές και εισαγγελείς λέγοντας ότι αποτελούν εκτελεστικά όργανα της κυβερνητικής σκευωρίας, δικαιούνται να τους μηνύουν, να τους απειλούν, να τους καθυβρίζουν. Αυτό για κάποιον περίεργο λόγο δεν θεωρείται προσπάθεια παρέμβασης στην δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.