Τζανακόπουλος: Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τη Novartis χωρίς γνώση της δικογραφίας

Τζανακόπουλος: Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τη Novartis χωρίς γνώση της δικογραφίας
Joint statements of the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras and the The Prime Minister of France Bernard Cazeneuve,in Athens, on March 3, 2017 / ?????? ???????? ??? ???????????? ????? ?????? ?? ??? ??????????? ??? ??????? ??????? ??????, ???? ?????, ???? ???? 3 ???????, 2017 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Βουλή η δικογραφία της υπόθεσης - Παραιτείται του τραπεζικού του απορρήτου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα παρά μόνο αφού λάβουμε αναλυτική γνώση της δικογραφίας και το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι με τη δέουσα σοβαρότητα θα διαχειριστούμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα εξαντλήσουμε, βεβαίως, την πολιτική μας αυστηρότητα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εξαπολύσουμε “κυνήγι μαγισσών” ή να στήσουμε λαϊκά δικαστήρια. Πρόκειται για μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, την οποία θα διαχειριστούμε με τον τρόπο που της αρμόζει». Αυτά υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, όπου δήλωσε συγκλονισμένος από την υπόθεση Novartis, λέγοντας ότι πρόκειται για «διεθνές» σκάνδαλο.

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε επίσης πως η μόνη ενημέρωση που έχει είναι από τα σχετικά δημοσιεύματα και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι βρίσκεται σε «πανικό», ενώ χαρακτήρισε «προφάσεις εν αμαρτίαις» όσα λέει εναντίον τής κυβέρνησης.

«Η Νέα Δημοκρατία δείχνει στην πραγματικότητα έναν κάποιο πανικό, μία προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις, που θα έλεγα ότι δεν προσβάλλουν την κυβέρνηση, αλλά στην πραγματικότητα προσβάλλουν την ελληνική δικαιοσύνη. Με λίγα λόγια, κατηγορούν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς ότι δρουν στη βάση κυβερνητικών εντολών. Εκεί κάπου έχει αρχίσει να χάνεται ο έλεγχος από την πολιτική της ηγεσία, αλλά και από τους ανθρώπους, οι οποίοι φέρεται, με βάση πάντα τα δημοσιεύματα, ότι εμπλέκονται» επισήμανε.

Δείτε ακόμη: Ανακοίνωση Novartis: H εταιρεία συνεργάζεται με τις Αρχές και εξετάζει διεξοδικά όλες τις αναφορές

Εν τω μεταξύ, στη σκιά της υπόθεσης Novartis ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας με μάρτυρα τον πρώην υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και θέμα την υπόθεση των 23 προσλήψεων που φέρεται να έχει κάνει ο κ. Γεωργιάδης στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για την οποία χρησιμοποίησε τους 13 εργαζόμενους στο γραφείο του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε την εισήγησή του στην Επιτροπή λέγοντας αρχικά ότι παραιτείται του τραπεζικού απορρήτου και κατέθεσε στην επιτροπή την κίνηση των λογαριασμών του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, «επειδή η επιτροπή σας είχε ανοίξει αυτή την συζήτηση καταθέτω ολόκληρη την κίνηση των λογαριασμών μου από την 1η Ιουνίου του 2013 έως και σήμερα και παραιτούμαι του τραπεζικού απορρήτου».

Αναφορικά με την υπόθεση των 23 προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: «Όλη αυτή η υπόθεση είναι στημένη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη» καθώς «δεν υπάρχει καμία υπογραφή και δεν είναι τα δικά μου γράμματα στο συγκεκριμένο έγγραφο που ισχυρίζεται ο κ. Πολάκης». Και σε ό,τι αφορά σε ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά στην υπόθεση, ο κ. Γεωργιάδης το χαρακτήρισε προϊόν πλαστογραφίας την οποία, όπως είπε, έχει κάνει ο κ. Πολάκης.

Παπαθεοδώρου: Όλα στο φως – Επιχείριση σπίλωσης από τον κ. Τσίπρα
«Είναι πια φανερό ότι ο κ. Τσίπρας με τους επιτελείς-εκτελεστές του έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει μία επιχείρηση σπίλωσης και συκοφάντησης των πολιτικών του αντιπάλων» υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρει ότι «ο Ερντογανισμός του κ. Τσίπρα και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη είναι πλέον απροκάλυπτες». Επικρίνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλο, για την επίσκεψή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για «φιλική συνομιλία» σχετικά με ποινική υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ενώ ο ελληνικός λαός πληροφορείται ότι οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες εκτελούνται στην Ελλάδα με «εντολή πρωθυπουργού».

«Εμείς ζητάμε η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστα. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και εκτροπής από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού» τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ