Τζανακόπουλος: Η επιμήκυνση των δανείων θα κρίνει τη στάση των επενδυτών

Τζανακόπουλος: Η επιμήκυνση των δανείων θα κρίνει τη στάση των επενδυτών
Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλάει στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην αίθουσα ενημέρωσης του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Τρίτη 20 Μαρτίου 2018. Αλέξανδρος Μπελτές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποσυνδέει τον ρόλο του ΔΝΤ από την αξιοπιστία της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.

Την αισιοδοξία του για την αίσια έκβαση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ εκφράζει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στη Νέα Σελίδα.

Σημειώνει ακόμα ότι ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες δικλίδες ώστε να τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις που πρόκειται να αναληφθούν από τους γείτονές μας. Για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει πως «μέχρι να αποφασίσει θα έχει απολέσει και όποια ψήγματα αξιοπιστίας τού έχουν απομείνει».

Οπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποσυνδέει τον ρόλο του ΔΝΤ από την αξιοπιστία της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, δηλώνοντας πως τη στάση των αγορών θα κρίνει η αρχική επιμήκυνση του σταθμισμένου μέσου όρου ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων.