Uber: Ευκολότερη η διαγραφή της εφαρμογής μετά από πολλές διαμαρτυρίες

Uber: Ευκολότερη η διαγραφή της εφαρμογής μετά από πολλές διαμαρτυρίες
epa05615949 An Uber driver arrives at Schiphol Airport, The Netherlands, 03 November 2016. Uber drivers can pick up their clients at the arrival hall and have an officially reserved place next to the taxi line. EPA/KOEN VAN WEEL

Την εταιρεία βαραίνει ένας μεγάλος αριθμός αναρτήσεων στο ίντερνετ για την τιμολογιακή της πολιτική.

Μεγάλος αριθμός χρηστών αποφάσισε να διαγράψει την εφαρμογή της Uber από τις συσκευές του, μετά από έναν κύμα διαμαρτυριών που έκανε το γύρο του διαδικτύου με το #DeleteUber.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι αντιδράσεις προήλθαν έπειτα από την απότομη αύξηση των τιμών στα αυτοκίνητα που κατέχουν οδηγοί της εταιρείας στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, την ώρα που το σωματείων των οδηγών ταξί της πόλης πραγματοποιούσε στάση εργασίας.

Πολλοί επιβάτες είδαν την εξέλιξη αυτή ως μια καθαρά κερδοσκοπική κίνηση από την εταιρεία, και προώθησαν το μήνυμα για τη διαγραφή της εφαρμογής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό έλαβε όμως και πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο CEO της εταιρείας, Travis Kalanick αποτελεί μέλος ενός άτυπου συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ που αποτελείται από γνωστούς επιχειρηματίες.

Η μεγάλη ανταγωνίστρια του Uber, η εταιρεία Lyft, έσπευσε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία, προσφέροντας 1 εκατ. δολάρια στην αμερικανική ένωση προστασίας κοινωνικών δικαιώματων (ACLU) με σκοπό τη νομική στήριξη των ανθρώπων που έπεσαν θύματα του προεδρικού διατάγματος για την απαγόρευση εισόδου των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών στις ΗΠΑ.

Έπειτα, λοιπόν, από τις μαζικές αντιδράσεις, η Uber αποφάσισε πως για την πλήρη διαγραφή ενός λογαριασμού δεν θα απαιτείται πλέον η παρέμβαση υπαλλήλου της εταιρείας. Όπως ανέφερε η εταιρεία στην ιστοσελίδα Mashable, η συγκεκριμένη αλλαγή θα βοηθήσει μετά από τον «αυξημένο αριθμό αιτημάτων».