Το Uber προσλαμβάνει οδηγούς στην Αθήνα

Το Uber προσλαμβάνει οδηγούς στην Αθήνα

Μετά τις προσλήψεις στελεχών, άνοιξαν και οι πρώτες 100 θέσεις οδηγών.

Ολοταχώς για τα επίσημα εγκαίνια της υπηρεσίας στην Ελλάδα οδεύει η Uber. Αυτές τις μέρες στο επίσημο site της εταιρείας υπάρχει η αγγελία για Operations & Logistics Manager ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη πληρωθεί οι θέσεις Community & Marketing Manager και General Manager για τις οποίες είχαν δημοσιευτεί οι αγγελίες τον περασμένο Ιούλιο.

Χωρίς την παραμικρή ανακοίνωση, στο μεταξύ, άνοιξαν και οι θέσεις για τους οδηγούς. Στην ιστοσελίδα για τη «στρατολόγηση» ιδιοκτητών ΙΧ που θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες ιδιωτικής μετακίνησης μέσω της Uber ενεργοποιήθηκε η επιλογή της Αθήνας και ήδη οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι την ανακάλυψαν και έχουν εξασφαλίσει τις πρώτες θέσεις.

Το Uber, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, φέρνει σε επαφή υποψήφιους επιβάτες με οδηγούς -με τη βοήθεια mobile εφαρμογής για κινητά- όμως δεν προϋποθέτει από τους δεύτερους να κατέχουν άδεια επαγγελματικής χρήσης του οχήματός τους. Αυτό έχει προκαλέσει πολλά νομικά προβλήματα σε διάφορες χώρες όπου το επάγγελμα του ταξί είναι προστατευόμενο.