Unilever και Vice φέρνουν το πρώτο γυναικείο κανάλι

Unilever και Vice φέρνουν το πρώτο γυναικείο  κανάλι

Ένα κανάλι που θα ασχολείται με γυναικεία ζητήματα, όπως ηγεσία,πολιτική και μόδα βρίσκεται στα σκαριά. 

Το Vice σε συνεργασία με την Unilever «έδωσαν» τα χέρια και ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το πρώτο γυναικείο κανάλι.

Τα προϊόντα της Unilever, όπως Dove και η Βαζελίνη θα γίνουν χορηγοί και θα δημιουργήσουν από κοινού το περιεχόμενο για το κανάλι.

Το Broadly θα εστιάζει κυρίως σε γυναικεία ζητήματα, όπως η αναπαραγωγική υγεία, οι γυναίκες και οι συγκρούσεις, καθώς και οι πολιτικές στο χώρο εργασίας . Η ομάδα έχει σήμερα περίπου 20 συντάκτες, με επικεφαλή την πρώην συντάκτρια του «φεμινιστικού μπλοκ» Jezebel, Έγκαν Μόρισεϊ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημιουργικότητας Cannes Lions, στις Κάννες, ο Έντι Μορέτι του Vice εξήγησε πως η ιδέα γεννήθηκε όταν η Σάνον Κέλεϊ, βασικός συνεργάτης του Vice, και μια ομάδα 30 γυναικών χτύπησαν την πόρτα και είπαν: «Γίνονται πράγματα, υπάρχει μια στροφή στη στάση σχετικά με τα θέματα των γυναικών, αλλά υπάρχει ένα κενό. Υπάρχουν πολλά sites τα οποία όμως βασίζονται στην κριτική και κουνούν το δάχτυλο στους ανθρώπους λέγοντας τους πως κάνουν λάθος».

«Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο εκεί έξω», δήλωσε η Κέλεϊ.

Ο Κέιθ Γουίντ, υπεύθυνος μάρκετινγκ και της Unilever διευκρίνισε ότι η σύμπραξη είχε νόημα για την εταιρεία του, επειδή πάνω από το 70 % των πωλήσεών προέρχεται από τις γυναίκες. Υπάρχει, επίσης, και ένας ευρύτερος στόχος: «Το 60% της γεωργικής παραγωγής προέρχεται από τις γυναίκες , αλλά κατέχουν μόνο το 1% της γης Υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να έχουμε μια βιώσιμη κοινωνία», συμπλήρωσε.