«Βασιλιάς» του 2018 στον κόσμο των video games το Call of Duty: Black Ops 4

«Βασιλιάς» του 2018 στον κόσμο των video games το Call of Duty: Black Ops 4
epa06803508 Attendees play Activision's Call of Duty: Black Ops 4 during the Electronic Entertainment Expo (E3) at the Convention Center in Los Angeles, California, USA, 12 June 2018. The E3 expo introduces new games and gaming devices and is an anticipated annual event among gaming enthusiasts and marketers. The event runs from 12 to 14 June. EPA/MIKE NELSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέτυχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, όμως το Red Dead Redemption 2 αναμένεται να του «κλέψει» την πρωτιά.

 

Η Activision Blizzard έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές ότι μπορεί το Call of Duty να μετρά ήδη ως brand 15 χρόνια ζωής, όμως εξακολουθεί να τραβά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των gamers.

Το Call of Duty: Black Ops 4 αποτέλεσε το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις τον Οκτώβριο, μπαίνοντας αυτόματα και στην κορυφή των πωλήσεων όχι μόνο της χρονιάς, αλλά και της καταγεγραμμένης ιστορίας των οικονομικών αποτελεσμάτων της βιομηχανίας gaming.

Τον περασμένο μήνα οι παίκτες πλήρωσαν συνολικά 1,55 δισ. δολάρια για το παιχνίδι, τα επιπλέον προγράμματά του και τα αξεσουάρ που το συνοδεύουν, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι τα 1,36 δισ. δολάρια το 2008. Μόνο τις τρεις πρώτες μέρες σημείωσε πωλήσεις 500 εκατ. δολαρίων.

Η ανάπτυξη αυτή έρχεται σε μια πολύ καλή περίοδο γενικά για τα video games, με τις συνολικές πωλήσεις φέτος να αυξάνονται κατά 21% σε σύγκριση με το 2017.

Μπορεί η τεράστια επιτυχία του Black Ops 4 να εντυπωσιάζει, όμως ένας άλλος μεγάλος τίτλος έρχεται κατά πιθανότητα να του κλέψει την πρωτιά στις πωλήσεις. Πρόκειται για το Red Dead Redemption 2, το οποίο μέσα σε μόλις εννέα μέρες κυκλοφορίας του, κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Το παιχνίδι του στούντιο που δημιούργησε το Grand Theft Auto, σημείωσε τριπλάσιες αρχικές πωλήσεις σε σύγκριση με την πρώτη του έκδοση, με την εταιρεία Take Two Interactive Software να ανακοινώνει το ποσό – ρεκόρ των 750 εκατ. δολαρίων μέσα σε τρεις μόλις μέρες. Μάλιστα, κατάφερε να πουλήσει 17 εκατ. αντίτυπα στις οκτώ πρώτες του μέρες, κι αυτό μόνο στις κονσόλες PlayStation και Xbox, καθώς δεν έχει βγει ακόμη η έκδοση για PC.