Βενιζέλος: Εκλογές, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι συσχετισμοί

Βενιζέλος: Εκλογές, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι συσχετισμοί

«Να μην θολώνουμε το μήνυμα ότι χρειάζονται εκλογές».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Κεντρικών Πολιτικών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία κάλεσε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να μην  θολώνει το μήνυμα που εκπέμπει ως προς τις εκλογές.

Κάλεσε να γίνεται ξεκάθαρο στις τοποθετήσεις ότι χρειάζονται εκλογές και νέα Βουλή για να υπάρξει πολιτική λύση για τη χώρα. Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η λύση δεν είναι μία «ανιστόρητη» αυτοδυναμία της Ν.Δ., η οποία έχει σοβαρές ευθύνες για την πορεία της χώρας, κυρίως κατά την περίοδο διακυβέρνησής της 2004-2009, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση από την υπάρχουσα Βουλή, με σχετική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ και απόλυτη πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Δεν πρέπει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο μεσαίος προοδευτικός χώρος, η Συμπαράταξη, η Δημοκρατική Παράταξη είναι ένας παράγοντας αμηχανίας ή αδιεξόδου σε σχέση με το μέλλον», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Η λύση είναι μία κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των πραγματικά δημοκρατικών, πραγματικά φιλοευρωπαϊκών και πραγματικά υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου.

»Θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει; Βεβαίως. Ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει. Κι αν θέλει να αυτοαποκλεισθεί κάνοντας την μικροκομματική επιλογή μια νέας δημαγωγίας, ας την κάνει με τη δική του ευθύνη. Μα τον καλέσαμε και το 2012 να συμπράξει και δεν θέλησε σκοπίμως. Αλλά με αυτή τη σειρά των πραγμάτων: Εκλογές, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι συσχετισμοί, άλλη κυβέρνηση όπως τη θέλουμε», συμπλήρωσε.

«Εάν έχουμε άγχος μη χαρακτηριστούμε ότι συμπλέουμε με τη ΝΔ, στη συνέχεια αποκτούμε νευρικότητα όταν διατυπώνονται παρατηρήσεις πως συμπλέουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τελικώς καταλήγουμε αιχμάλωτοι αυτής της διπλής νευρικότητας», κατέληξε.