Βικτόρια Μπέκαμ και Βίβιεν Γουέστγουντ παραδίδουν μαθήματα στυλ στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου

Βικτόρια Μπέκαμ και Βίβιεν Γουέστγουντ παραδίδουν μαθήματα στυλ στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου
epa07222529 Former English international footballer David Beckham (L) and his wife fashion designer Victoria Beckham arrive for The Fashion Awards in London, Britain, 10 December 2018. The Fashion Awards is showcasing both British and international individuals and businesses who have made the most outstanding contributions to the fashion industry. EPA/Niklas Halle'n Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι προτάσεις των σχεδιαστριών για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019.

Η Βικτόρια Μπέκαμ «επέστρεψε» στη δεκαετία του 1970 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, την ώρα που η Βίβιεν Γουέστγουντ μετέτρεψε την πασαρέλα της σε σκηνή διαμαρτυρίας για να δηλώσει τον προβληματισμό της σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή αλλά και το Brexit.

Παρουσία του συζύγου της Ντέιβιντ Μπέκαμ και των παιδιών τους, η Βικτόρια Μπέκαμ παρουσίασε χθες βράδυ τη συλλογή της. Στην πασαρέλα ξεχύθηκαν μοντέλα που φορούσαν φορέματα και φούστες ύψους πάνω από το γόνατο, ορισμένα εξ αυτών διακοσμημένα με αφηρημένα σχέδια.

Πουλόβερ ζακάρ, μεγάλοι γιακάδες και ζωντανά χρώματα: η Βρετανίδα δημιουργός άντλησε έμπνευση από τη δεκαετία του 1970 για να σχεδιάσει τη συλλογή της για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2019-2020.

«Για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2019 σκεφτόμουν τί θέλουν οι γυναίκες, τη σύγχρονη εκδοχή της θηλυκότητας και πώς να μετουσιώσουμε αυτές τις ιδέες σε μια συλλογή για το σήμερα» αναφέρει η Βικτόρια Μπέκαμ σε μια ανακοίνωση. «Παίρνουμε έμπνευση από τα παρελθόν» για να κάνουμε «προτάσεις για το μέλλον» εξήγησε η 44χρονη σχεδιάστρια.

Η δημιουργός χρησιμοποίησε χρώματα όπως το έντονο κόκκινο, το γαλαζοπράσινο, το ροζ και το λιλά, ενώ τα παπούτσια, που προτείνει, είναι ψηλοτάκουνες peep toe μπότες, σε ζωηρό μπλε, κόκκινο ή λεοπάρ. Τα τακούνια είναι φούξια ή κίτρινα.

Από την πλευρά της, η Κυρία της βρετανικής μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ έδωσε στα μοντέλα της στην κυριολεξία φωνή. Η 77χρονη, γνωστή για τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό της, επέτρεψε στα μοντέλα της, μεταξύ αυτών η ηθοποιός κι ακτιβίστρια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης Ρόουζ Μακγκάουαν, να απευθυνθούν στο κοινό μιλώντας για μια σειρά θεμάτων. «Χρειαζόμαστε περισσότερους ήρωες» είπε η Ρόουζ Μακγκάουαν από την πασαρέλα.

Αειφόρος μόδα, η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η κλιματική αλλαγή τέθηκαν στο catwalk, καθώς τα μοντέλα παρουσίαζαν μεταξύ άλλων oversized καρό παλτό, εφαρμοστά τζάκετ, μεταξένια φορέματα.