Βίντεo από τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη

Βίντεo από τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται σταδιακά η περιοχή των Χανίων μετά το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου.

Αισθητή παντού έγινε η σεισμική δόνηση εντάσεως 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα Χανιά, με τους κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους.  Από τις 17:00 το απόγευμα βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση το νομαρχιακό συντονιστικό όργανο εκτάκτων αναγκών.

Μέχρι στιγμής είχε αναφερθεί πτώση βράχου στον επαρχιακό δρόμο Χανιά – Θέρισο που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές το οδόστρωμα και μέρος του δικτύου άρδευσης του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης. Πτώση βράχου αναφέρθηκε και στον επαρχιακό δρόμο Παλαιόχωρα – Κουντούρα όπου ήδη βρίσκεται συνεργείο του τοπικού δήμου για να απομακρύνει τον βράχο. Στην πόλη των Χανίων έχουν αναφερθεί πτώσεις από πέτρες σε παλιά σπίτια στην παλιά πόλη, καθώς και ρωγμές κυρίως σε παλιές κατοικίες.

Διαβάστε σχετικά: Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ 65 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά

Από το σεισμό προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε καταστήματα και επιχειρήσεις όπου πολλά προϊόντα έπεσαν από τα ράφια, ενώ ταυτόχρονα χτυπούσαν και οι συναγερμοί. Όπως έγινε γνωστό οι κάτοικοι και επιχειρηματίες που έχουν εντοπίσει τυχόν ρωγμές στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους καλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 28213 40100 προκειμένου να τις αναφέρουν ώστε να γίνει καταγραφή της κατάστασης.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός βγήκαν στους δρόμους οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ δόθηκε εντολή να ανοίξουν όλες οι αλυσίδες στην παλιά πόλη ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία και στους ξένους τουρίστες που βρίσκονται στα Χανιά και πολλοί ξενοδόχοι επικοινωνούσαν με τις αρχές προκειμένου να λάβουν πληροφορίες και οδηγίες.