Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της μάχης με τον Μαζιώτη

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της μάχης με τον Μαζιώτη

Δείτε το βίντεο της μάχης και της ανταλλαγής πυροβολισμών με τον Ν. Μαζιώτη.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας μετά από αιματηρή συμπλοκή ο κατηγορούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας, Νίκος Μαζιώτης.

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η στιγμή της ανταλλαγής πυροβολισμών με τον καταζητούμενο για τρομοκρατικές επιθέσεις και για ληστείες τραπεζών.

Το βίντεο κατεγράφη από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας καταστήματος εστίασης στο οποίο φαίνεται πως βρισκόταν κόσμος και έτρωγε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Διαβάστε ακόμη: Στα ίχνη των συνεργών του Μαζιώτη βρίσκεται η ΕΛΑΣ

O Μαζιώτης εντοπίστηκε τυχαία από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή του κέντρου στο πλαίσιο της επιχείρησης «Θησέας» της ΕΛ.ΑΣ. κατά του παρεμπορίου, των ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης.

Ξαφνικά στην ΕΛ.ΑΣ. έφτασε σήμα για ένα άτομο το οποίο φέρεται να οπλοφορεί και βρισκόταν σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού στο Μοναστηράκι.

Ο καταστηματάρχης κατάλαβε ότι κάτω από την μπλούζα του ο Μαζιώτης έφερε όπλο και ειδοποίησε την αστυνομία. Αμέσως έφτασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. O Μαζιώτης, φορώντας περούκα, προσπάθησε να μπει σε ταξί.

Ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών, όπως φαίνεται και στα πλάνα του βίντεο.

Δείτε το βίντεο από το news247.gr: