Vmax Sphera: «Σφαιρική» ψυχαγωγία για πρώτη φορά παγκοσµίως

Vmax Sphera: «Σφαιρική» ψυχαγωγία για πρώτη φορά παγκοσµίως

Οι άνθρωποι της Village Cinemas µιλούν για το επόµενο βήµα µιας παγκόσµιας κινηµατογραφικής εµπειρίας που ξεκίνησε από την Ελλάδα.

 

Η αγάπη για τον κινηµατογράφο και την εµπειρία της µεγάλης οθόνης αγγίζει σχεδόν όλους µας. Η µυρωδιά από τα ποπκόρν προτού µπούµε στην αίθουσα, η αναµονή για τα καθιερωµένα «προσεχώς» των µελλοντικών προβολών, τα σχόλια µε τους φίλους µας πριν πέσουν οι τίτλοι αρχής και το µακρόσυρτο «σσσσ» που όλο και κάποιος θα κάνει για να δώσει το προειδοποιητικό σήµα στους πιο… εκδηλωτικούς αποτελούν µέρος ενός όµορφου παιχνιδιού. Και όταν όλα αυτά συνδυαστούν με μια μοναδική για τα παγκόσμια δεδομένα εμπειρία εικόνας, ήχου και άνεσης, τότε το αποτέλεσμα λέγεται Vmax Sphera των Village Cinemas στο The Mall Athens.

«Είναι η πρώτη αίθουσα στο είδος της στον κόσμο και είναι εξαιρετικά σημαντικό για το σύνολο της αγοράς πως παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα» σημειώνει στο Fortune ο Ανδρέας Αλυσανδράτος, Marketing Director της Village Cinemas.

Τεχνική αρτιότητα

Αυτό το οποίο κάνει την αίθουσα των 669 καθισμάτων ξεχωριστό είναι η προηγμένη της τεχνολογία, αλλά και η λεπτομέρεια. Όπως εξηγεί ο Γιώργος Δελατόλας, Operations & IT Manager της Village Cinemas, κατά το αρχικό στάδιο σχεδιασμού της αίθουσας δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιοτική αναβάθμιση της εικόνας και του ήχου. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η εγκατάσταση δύο Sony 4K projectors, που σε συνδυασμό με την οθόνη Clarus της Harkness, προσφέρουν τέλεια ποιότητα εικόνας τόσο σε 2D όσο και σε 3D. «Επίσης, με την επιλογή αυτή προσφέρουμε στους θεατές μας την ποιοτικότερη 3D εικόνα που είναι σήμερα διαθέσιμη στην αγορά» σημειώνει χαρακτηριστικά. Στον τομέα του ήχου επιλέχθηκε το σύστημα Dolby Atmos, ενώ για να αναδειχθούν τα μοναδικά του χαρακτηριστικά επιλέχθηκαν τα ηχεία της Mag − μεταξύ αυτών το πανίσχυρο subwoofer Thor και τo tower screen system, το οποίο μαζί με το ενισχυμένο acoustic wall που εγκαταστάθηκε στους τοίχους και την οροφή της αίθουσας μάς παρέχει ήχο μοναδικής ευκρίνειας και ισχύος. «Θα ήθελα να τονίσω πως είναι η μοναδική αίθουσα στην Ελλάδα που μπορεί να προβάλλει ταινίες σε 3D και Dolby Atmos format ταυτόχρονα» συμπληρώνει.

Εκτός από τα πολλά βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της αίθουσας, αυτό που φαίνεται πως δίνει ξεχωριστή νότα για τον θεατή είναι όσα νομίζει ότι δεν… βλέπει. Μέχρι να του το πει κάποιος! Πρόκειται για την ύπαρξη ειδικού light show εσωτερικά της αίθουσας, με χρώματα που αλληλεπιδρούν με την εικόνα και δίνουν την αίσθηση πως ο θεατής είναι μέσα στην ταινία.

VillageCinemas 1

Διεθνής αναγνώριση

Τα χαρακτηριστικά που έκαναν τη Vmax Sphera των Village Cinemas στο The Mall Athens να ξεχωρίσουν επιβραβεύτηκαν στη Βαρκελώνη στις 10 Ιουνίου με τη διάκριση για την κατηγορία «Best Cinema Refurbishment of the Year», στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ετήσιας ευρωπαϊκής έκθεσης για τον κινηματογράφο «CineEurope» από τον Διεθνή Φορέα Επαγγελματιών της Κινηματογραφικής Βιομηχανίας (International Cinema Technology Association − ICTA). Όπως εξηγεί ο Ανδρέας Αλυσανδράτος, η ICTA επικροτεί και βραβεύει επενδύσεις τεχνολογικά άρτιες και καινοτόμες που ενισχύουν την αγορά. Για τη φετινή χρονιά οι υποψήφιοι και στις τρεις κατηγορίες ήταν 28 exhibitors. Από την αρχή της λειτουργίας της, τον Σεπτέμβριο του 2017, οι κριτικές που λαμβάνει η Vmax Sphera από το κοινό είναι εξαιρετικές, σημειώνει από την πλευρά του ο Άκης Βοΐλας, Theatrical Sales & Programming Manager της Village Cinemas. Συνολικά έχουν προβληθεί περισσότερες από 35 ταινίες, με 110.000 εισιτήρια, ενώ, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, προτεραιότητα της Village Cinemas είναι η προβολή ταινιών που μπορούν να αξιοποιήσουν τις εξελιγμένες δυνατότητες της αίθουσας. «Τέτοιες ταινίες συνήθως είναι τα blockbusters των κορυφαίων studios παραγωγής ταινιών, χωρίς να αποκλείονται ανεξάρτητες παραγωγές ή ελληνικές ταινίες, αφού σημαντική παράμετρος των επιλογών μας είναι σαφώς η εμπορική δυναμική κάθε ταινίας».

Συμπληρώνοντας στο κομμάτι των θεαμάτων και δραστηριοτήτων που προσφέρει η αίθουσα, ο Ανδρέας Αλυσανδράτος δηλώνει πως υπάρχει και η κατάλληλη υποδομή για προβολές και άλλων θεαμάτων, όπως μεγάλων μουσικών συναυλιών ή κλασικών έργων όπερας. «Στο πλαίσιο αυτό προβάλαμε τον Ιούλιο, ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο, μια μοναδική συναυλία rock μουσικής σε ανάλυση 4K, με ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικά της αίθουσας light show, και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Πέραν των πολλών εισιτηρίων (σ.σ.: σχεδόν το 80% της αίθουσας ήταν sold out) μας ενθουσίασε και η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της προβολής από τους πελάτες μας. Ήταν ό,τι πιο κοντά σε συναυλία εξωτερικού χώρου έχουμε δει σε εσωτερικό χώρο». Μάλιστα, μεταξύ των προτεραιοτήτων της Village Cinemas είναι να επενδύσει στην προβολή ανάλογων θεαμάτων, ενισχύοντας έτσι τη στενή σχέση που δύναται να έχει μια κινηματογραφική αίθουσα με τον entertainment χώρο εν γένει.

Όπως προσθέτει ο Στρατής Σκούρτας, Commercial Director της Village Cinemas, μεταξύ των δυνατοτήτων της αίθουσας είναι και η διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων και παιδικών πάρτι. «Ο συνδυασμός υψηλής ποιότητας εικόνας και ήχου με τα 669 νέα καθίσματα καθιστούν τη Vmax Sphera την ιδανική αίθουσα για διοργάνωση μεγάλων εταιρικών εκδηλώσεων και παρουσιάσεων. Παράλληλα, η διαμόρφωση του χώρου εξωτερικά της αίθουσας αυξάνει τις δυνατότητες των υπηρεσιών εστίασης» υποστηρίζει.

VillageCinemas 8

Οι επενδύσεις και τα µελλοντικά σχέδια

Η Vmax Sphera των Village Cinemas αποτελεί σημαντικό μέρος μιας μεγάλης διαδικασία διαρκούς εξέλιξης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών της εταιρείας. «Η ανακαίνιση των Village Cinemas στο The Mall Athens είχε ως στόχο να αναβαθμίσει τη συνολική εμπειρία του θεατή στους χώρους» τονίζει ο Ανδρέας Αλυσανδράτος. Το 2014 είχαν αντικατασταθεί όλα τα συστήματα εικόνας και ήχου. Στη δεύτερη φάση αλλάχθηκαν όλα τα καθίσματα και οι μοκέτες, ενώ έγιναν και άλλες μικρότερες επεμβάσεις στους χώρους. Η φάση αυτή ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 και ολοκληρώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, με τη συνολική επένδυση να φτάνει το 1,6 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη χρονιά που πέρασε η επισκεψιμότητα στους κινηματογράφους της Village Cinemas άφησε αισιόδοξα μηνύματα στους ανθρώπους της, όντας στο πλαίσιο των προβλέψεων  αλλά και ξεπερνώντας τις προβλέψεις σε κάποιες περιπτώσεις. Ο Ανδρέας Αλυσανδράτος αναφέρει πως το γεγονός αυτό λειτούργησε ανατρεπτικά στην πτώση της αγοράς λόγω της οικονομικής κρίσης και βοήθησε την εταιρεία να οδηγηθεί σε μια σταθερότητα που, με τη σειρά της, «μας βοηθά να προβλέψουμε και άλλες παραμέτρους του επιχειρηματικού μοντέλου μας». Το ίδιο σταθερή είναι μέχρι στιγμής και η πορεία του 2018. Την ίδια στιγμή, ο Άκης Βοΐλας σημειώνει πως «το 2019 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά, καθώς οι ταινίες που είναι προγραμματισμένες να προβληθούν στις αίθουσές μας αποτελούν ένα αρκετά πλήρες και δυνατό μείγμα ψυχαγωγίας».

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της Village Cinemas, αυτά δεν μπορούν παρά να κρατήσουν στο επίκεντρο όλων τον θεατή. Η διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού και η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας της εταιρείας, υπογραμμίζει ο Ανδρέας Αλυσανδράτος. Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή η καινοτόμα υπηρεσία αγοράς προϊόντων κυλικείου από το Ίντερνετ (Village e-order) που παράλληλα με την αντίστοιχη υπηρεσία αγοράς εισιτηρίων online (Village e-ticket) έχει απλοποιήσει τη διαδικασία για τον πελάτη. Επιπροσθέτως δημιουργήθηκαν οι πρώτες παιδικές αίθουσες (Vkids) για όλη την οικογένεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ ανακαινίστηκαν περαιτέρω και οι premium αίθουσες Gold Class των Village Cinemas.

Σύντομα, μάλιστα, η εταιρεία θα λανσάρει και νέες υπηρεσίες στους χώρους της και, όπως υπόσχεται ο Ανδρέας Αλυσανδράτος, οι καινοτόμες ιδέες για νέες υπηρεσίες που αφορούν όλη την οικογένεια, δεν σταματούν ποτέ.