«Βόμβα» του υπουργείου Οικονομικών με το Ε9

«Βόμβα» του υπουργείου Οικονομικών με το Ε9

Υποχρεωτική συμπλήρωση Ε9 για όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριο ή αυθαίρετο - Θα πληρώσουν αυξημένο φόρο ακινήτων - Ποιοί πρέπει να κάνουν τις δηλώσεις.

«Βόμβα» κρύβει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η οποία αναφέρεται στο ποιοι έχουν υποχρέωση να συμπληρώσουν φέτος το Ε9.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, το έντυπο με τα στοιχεία των ακινήτων θα συμπληρώσουν υποχρεωτικά όλοι όσοι έχουν προχωρήσει στην τακτοποίηση αυθαίρετου ή ημιυπαίθριου χώρου, ανεξάρτητα από τον νόμο που χρησιμοποίησαν για την τακτοποίηση. Με το που θα εμφανιστούν περισσότερα τετραγωνικά στο Ε9, θα αυξηθεί και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων.

Με βάση τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, οι «τακτοποιημένοι» χώροι, δεν εμφανίζονταν υποχρεωτικά στο Ε9 και δηλώνονταν μόνο αν γινόταν οποιαδήποτε μεταβολή στο ακίνητο (αγορά, πώληση, γονική παροχή).

Ειδικά τα εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα που τακτοποιήθηκαν με τον «νόμο Μπιρμπίλη», ουδέποτε δηλώθηκαν στο Ε9 καθώς αυτό όριζε σχετική απόφαση που είχε εκδοθεί από το 2012. Κατά τα λοιπά, το έντυπο Ε9 σύμφωνα και με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα συμπληρώσουν υποχρεωτικά φέτος:

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr