Βούτσης: Αποκαλύψεις για σχέδιο εισβολής της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Βούτσης: Αποκαλύψεις για σχέδιο εισβολής της Χρυσής Αυγής στη Βουλή
HǍmӕͅđɁӇ ԇӠʮϮ ӕщƁ ՐϠԇ͠БυđɁ ԏՠn ԓɐс// ӔǠ֙ԏÑVɁ Ϡ͉ʏӠՔӇӮ(EUROKINISSI-ÅّÉ`Ё́ÏЏՋϕ)

Η επίθεση αυτή φέρεται να ήταν γνωστή από την Πέμπτη και γι’ αυτό έγινε προσπάθεια να ολοκληρωθεί γρηγορότερα η διαδικασία συζήτησης της πρότασης μομφής.

Σχέδια της Χρυσής Αυγής για εισβολή στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την πρόταση μομφής αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος επέμενε να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία στις 18:30 ώστε να ολοκληρωθεί στις 19:30 αν και τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά τις 22.00.

Όπως μεταδίδουν πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στο σχέδιο αυτό εντάσσονται και τα όσα είπε μέσα στη Βουλή ο Κώστας Μπαρμπαρούσης περί στρατιωτικού πραξικοπήματος, ενώ το Σάββατο κι ενώ συνεδρίαζε η Βουλή υπήρξαν επιθέσεις από τα Τάγματα Εφόδου σε όλες τις εισόδους με καδρόνια, πέτρες και σπασμένα μάρμαρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής, ο πρόεδρος της Βουλής βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τον Φρούραρχο της Βουλής ο οποίος τον ενημέρωνε για την βία των χρυσαυγιτών.

Η φρουρά είχε προετοιμαστεί από την Παρασκευή για την οργανωμένη επίθεση των οπαδών και μελών του φασιστικού μορφώματος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα κόμματα είχαν ενημερωθεί εγκαίρως στη Διάσκεψη των Προέδρων για τον κίνδυνο συντονισμένης επίθεση των Χρυσαυγιτών που «αξιοποίησαν» με βάναυσο τρόπο τη συζήτηση της πρότασης μομφής για το Μακεδονικό που κατέθεσε η ΝΔ. Μάλιστα, από την ένταση των γεγονότων κατέστη προφανές ότι αν δεν είχαν αντιδράσει τόσο άμεσα η Βουλή και οι εισαγγελικές αρχές στην εγκληματική προτροπή.

Τα επεισόδια αυτά, αντιμετώπισε η Φρουρά της Βουλής με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η επίθεση αυτή φέρεται να ήταν γνωστή στα κόμματα από την Πέμπτη και γι’ αυτό έγινε προσπάθεια να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η διαδικασία και να μην φθάσει έως τα μεσάνυχτα.

Υπήρχε σχεδιασμός για πρόκληση επεισοδίων καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου από τα Τάγματα Εφόδου της ΧΑ, είναι η εκτίμηση κοινοβουλευτικών κύκλων, που επισημαίνουν ότι χρειάστηκε η παρέμβαση της Φρουράς ώστε να διασωθεί από φασιστικά στοιχεία Τυνήσιος μετανάστης, που την τελευταία στιγμή γλίτωσε από τα χέρια τους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.