Βραδυφλεγής βόμβα για τον Τσίπρα ο Καμμένος

Βραδυφλεγής βόμβα για τον Τσίπρα ο Καμμένος

Ο πρωθυπουργός αναμένεται το επόμενο διάστημα να στηρίξει τον Ν. Κοτζιά στις επιθέσεις που δέχεται από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Βασίλης Σκουρής

Σε μείζον πρόβλημα στην πορεία προς τις εκλογές αναμένεται να εξελιχθεί ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας ρίχνει ήδη τις πρώτες “προειδοποιητικές βολές”, με την οριστική αλλαγή στάσης του να αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και, κυρίως, μετά τον ανασχηματισμό, οπότε θα απορριφθεί και τυπικά από τον πρωθυπουργό το αίτημα του Π. Καμμένου να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

Πραγματικός λόγος των επιθέσεων είναι η πολύ χαμηλή επίδοση των ΑΝΕΛ στις δημοσκοπήσεις, γεγονός που αναγκάζει τον Π. Καμμένο να επιστρέψει στις παλιές εθνικιστικές και λαϊκίστικες θέσεις του σε όλα τα πεδία -και όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική- ώστε να κερδίσει εκ νέου την προτίμηση ακροδεξιών κυρίως ψηφοφόρων.

Οι βολές, άλλωστε, κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών -και, μάλιστα, για …χρηματισμό!- έχουν ως πραγματικό στον τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς αφορούν την κυβέρνησή του. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο Ν. Κοτζιάς αποτελεί αυτή τη στιγμή στόχο του Προέδρου των ΑΝΕΛ, όχι μόνο γιατί υπήρξε ο πρώτος που άνοιξε μέτωπο εναντίον του, αλλά και γιατί αποτελεί τον … “αντ’ αυτού”. Ο πρώην ΥΠΕΞ, δηλαδή, γίνεται και πρώτος στόχος, επειδή ο Π. Καμμένος δεν μπορεί να χτυπήσει με το “καλημέρα” τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να στηρίξει τον Νίκο Κοτζιά στις επιθέσεις που δέχεται από τον Π. Καμμένο, στηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και την κυβέρνησή του. Γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει και την αντιπαράθεση με τον Π. Καμμένο, ο οποίος θα …αναβαθμίσει την κριτική του στην κυβέρνηση, αλλά και τα πρόσωπα που υα περιλαμβάνει αυτή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, αναμένεται η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στον Τ. Χατζή και στην τηλεόραση του “Σκάι” το πρωί της Κυριακής, ενώ ηχηρή αντίδραση για τις κατηγορίες που δέχεται από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ αναμένεται το επόμενο διάστημα και από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Πηγή: news247.gr