Βραβεία Grammy 2018: Οι υποψηφιότητες και οι ηχηρές απουσίες

Βραβεία Grammy 2018: Οι υποψηφιότητες και οι ηχηρές απουσίες
epa06673754 (FILE) - US rapper Kendrick Lamar (Kendrick Lamar Duckworth) performs on stage during the first day of the Heineken Open'er Festival in Gdynia, Poland, 03 July 2013 (reisssued 16 April 2018). The Pulitzer Prize organization anounced on 16 April 2018 to award a Pulitzer Prize for Music to Kendrick Lamar for his album 'DAMN.' EPA/ADAM WARZAWA POLAND OUT *** Local Caption *** 50903903

Ο πολυνίκης των βραβείων Κέντρικ Λαμάρ συγκεντρώνει και φέτος τις περισσότερες υποψηφιότητες.

O Κέντρικ Λαμάρ, ο ράπερ από την Καλιφόρνια, συγκέντρωσε σήμερα 8 υποψηφιότητες για τα βραβεία Γκράμι, την επιβράβευση της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας, και προηγείται ενός άλλου εκπροσώπου της ραπ μουσικής, του Καναδού Drake, με 7 υποψηφιότητες.

Ο Κέντρικ Λαμάρ έχει ήδη κερδίσει 12 βραβεία Γκράμι, 5 εκ των οποίων για το άλμπουμ του “DAMN”.

Αυτήν την φορά, ο καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Κέντρικ Ντακγουόρθ, διακρίθηκε για τον δίσκο του που εμπνεύστηκε από την ταινία “Black Panther”. Ο 31χρονος δημιουργός ανέλαβε την παραγωγή του άλμπουμ, συνέβαλε στο γράψιμο των στίχων και ερμηνεύει και τραγούδια του.

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων συνιστά ανατροπή για την Beyonce και τον Jay-Z, το άλμπουμ των οποίων “Everything is Love” έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους κριτικούς, ωστόσο δεν εξασφάλισαν καμία υποψηφιότητα.

Άλλες μεγάλες απουσίες, εκείνων των τραγουδιστριών Τέιλορ Σουίφτ, με 10 βραβεία Γκράμι στην καριέρα της, και Αριάνα Γκράντε, που δεν προτάθηκαν σε καμία από τις βασικές κατηγορίες.

Προς το παρόν, ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων μαρτυρά την εξέλιξη που είχε ζητήσει ένα μέρος της μουσικής βιομηχανίας, με πολλές περισσότερες γυναικείες υποψηφιότητες.

Οι πέντε από τους οκτώ υποψηφίους στην κατηγορία του άλμπουμ της χρονιάς είναι γυναίκες, μια αναλογία που αυξάνεται σε έξι εκ των οκτώ στην κατηγορία του καλύτερου νέου καλλιτέχνη, ένα βραβείο που θεωρείται από τα τέσσερα σημαντικότερα βραβεία των Γκράμι.

Ο Drake είναι υποψήφιος στην κορυφαία κατηγορία, εκείνη του άλμπουμ της χρονιάς, με τους ράπερ Cardi B και Ποστ Μαλόνε, την τραγουδίστρια της R&B Τζανέλ Μονά, την Μπράντι Καρλίλ, τον αστέρα της κάντρι μουσικής Κάσεϊ Μουσγκράβς, την H.E.R. και το σάουντρακ της ταινίας “Black Panther”.

Η Cardi B, η Λέιντι Γκάγκα, ο Childish Gambino και το αστέρι της μουσικής κάντρι Μάρεν Μορίς συγκέντρωσαν 5 υποψηφιότητες.

Η τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι θα πραγματοποιηθεί την 10η Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters