«Βρέχει» κρυπτονομίσματα Stellar στους χρήστες Blockchain

«Βρέχει» κρυπτονομίσματα Stellar στους χρήστες Blockchain

Το συνολικό ύψος της διανομής κρυπτονομισμάτων θα αγγίξει τα 125 εκατομμύρια δολάρια.

του Jeff John Roberts

Η πάροχος κρυπτονομισμάτων, Blockchain, ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει κρυπτονομίσματα σε εκατομμύρια χρηστών της, σε κάτι που όπως φαίνεται είναι η μεγαλύτερη προσφορά τέτοιου είδους που έγινε ποτέ. Με την κίνηση αυτή θα δοθούν σε κάθε παραλήπτη κρυπτονομίσματα Stellar αξίας περίπου 25 δολαρίων, ενώ το συνολικό ύψος της διανομής κρυπτονομισμάτων θα αγγίξει τα 125 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Stellar είναι το έκτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, με συνολική αγοραία αξία περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Η πρώτη ομάδα παραληπτών θα λάβουν τα lumen τους, το ψηφιακό νόμισμα της Stellar, αυτή την εβδομάδα – δωρεάν» ανέφερε σε δήλωσή της η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι η ενέργεια αφορά όσους διαθέτουν Blockchain Wallet.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Blockchain, Peter Smith, δήλωσε στο Fortune ότι η εταιρεία δουλεύει μαζί με την Stellar επειδή πιστεύει ότι αποτελεί μια ανώτερη αλυσίδα μπλοκ που είναι σε θέση να διαχειριστεί τεράστιους όγκους συναλλαγών.

Η Stellar είναι το «παιδί» του Jed McCaleb, μιας πασίγνωστης φιγούρας στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Ο McCaleb έγινε γνωστός για τον ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Ripple, καθώς και του εκτός λειτουργίας πλέον διαδικτυακού ανταλλακτηρίου Mt. Gox.

Η Stellar, η οποία επιδιώκει να ανταγωνιστεί τη Ripple και το νούμερο δύο στην κατάταξη των κρυπτονομισμάτων, το κρυπτονόμισμα Ethereum, συνεργάζεται με εταιρείες όπως η IBM για την διευκόλυνση συναλλαγών πραγματικών νομισμάτων σε πολλές χώρες. Η εταιρεία, επίσης, αγόρασε πρόσφατα την Chain, μια γνωστή υπηρεσία κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζεται μεταξύ άλλων και από τη Visa.

Ως προς τη δωρεάν παροχή των κρυπτονομισμάτων, η Blockchain ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει κάτι η ίδια, καθώς η Stellar χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της ως όχημα για τη διανομή του νομίσματος lumen.

Ο Smith είπε ότι η διαδικασία διανομής θα ολοκληρωθεί μέσα σε μια περίοδο πολλών μηνών κι ότι ο αριθμός των Stellar που θα λάβουν οι χρήστες θα ποικίλλει ελαφρά, βάσει της χώρας που μένουν. Και προσέθεσε ότι οι υπάρχοντες κάτοχοι πορτοφολιού Blockchain θα έχουν προτεραιότητα στη διαδικασία διανομής, ενώ παράλληλα η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των όρων της διαδικασίας.