Βρίσκεται η Tesla «στο χείλος της χρεοκοπίας»;

Βρίσκεται η Tesla «στο χείλος της χρεοκοπίας»;
epa06370995 A Taiwanese walks past a Tesla Model X Electric car in Taipei, Taiwan, 06 December 2017. According to news reports, Automaker company Tesla Inc. is reaching out to the market for 131 million US dollars for business partners to buy more solar power projects. EPA/RITCHIE B. TONGO

Αυτό πιστεύει ένα γνωστό στέλεχος επενδύσεων.

 

της Grace Donnelly

«Η Tesla, χωρίς αμφιβολία, βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», έγραψε ο John Thompson, επικεφαλής επενδύσεων της Vilas Capital Management, σε σημείωμά του προς τους επενδυτές.

Μπορεί την περασμένη Τετάρτη οι επενδυτές της Tesla να ενέκριναν το μεγαλύτερο σχέδιο αποζημίωσης που έγινε ποτέ για τον CEO Elon Musk, αλλά η εταιρεία έχει καταγράψει λειτουργικές ζημιές σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους μετόχους.

Το νέο σχέδιο κρατάει τον Musk στην Tesla μέχρι το 2028 και υπόσχεται να του δώσει δικαιώματα προαίρεσης απόκτησης μετοχών ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα αυξάνονται διαδοχικά εάν επιτευχθούν συγκεκριμένοι οικονομικοί στόχοι. Η τρέχουσα αξία της Tesla (53 δισεκατομμύρια δολάρια) θα πρέπει να αυξηθεί στα 650 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκομίσει ο Musk τα πλήρη οφέλη από το πακέτο αποζημιώσεων.

Ενώ αυτή η απόφαση των μετόχων φαίνεται να επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη τους στον Musk και το όραμά του, η Vilas Capital στοιχηματίζει εναντίον της Tesla, καθώς ο Thompson προβλέπει ότι η εταιρεία θα καταρρεύσει μέσα στους επόμενους τρεις με έξι μήνες λόγω προβλημάτων που αφορούν το Model 3 και την πτώση της ζήτησης για το Model S και το Model X.

Ο Musk χρησιμοποιεί εδώ και πολύ καιρό μια στρατηγική που βασίζεται στην αύξηση της χρηματοδότησης μέσω της συγκέντρωσης τεράστιου όγκου κεφαλαίου. Ο Thompson εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στους επόμενους 18 μήνες για να διατηρηθεί η Tesla σε λειτουργία.

Το νέο πακέτο απολαβών του Musk ενθαρρύνει την επέκταση του μεγέθους της εταιρείας και την αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας της, αλλά δεν δίνει έμφαση στην κερδοφορία.

«Σημειώστε ότι η Tesla έχει διπλάσια αξία από τη Ford, όμως η Ford παρήγαγε 6 εκατομμύρια αυτοκίνητα πέρυσι με κέρδος 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Tesla παρήγαγε 100.000 αυτοκίνητα με ζημιές 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων», έγραψε ο Thompson, του οποίου οι επενδυτικές επιλογές ως διαχειριστής hedge fund έχουν σταθερά απόδοση ανώτερη εκείνης της αγοράς.

«Δεν έχω δει ποτέ στην καριέρα μου κάτι τόσο παράλογο» κατέληξε.