Βρείτε δουλειά με ή χωρίς make up!

Βρείτε δουλειά με ή χωρίς make up!

H εμφάνιση σας μετράει μεν αλλά δεν είναι το πρώτο κριτήριο με βάση το οποίο θα κριθείτε.

H Δανάη Αντωνοπούλου είναι HR Specialist

Ένα άρθρο που διάβασα πρόσφατα είχε μια συμβουλή για τις γυναίκες που ψάχνουν δουλειά: «Οι 9 στους 10 εργοδότες, δε θα προσλάβουν μια γυναίκα που δεν φοράει make up!». Προφανώς, το περιοδικό είχε άλλο σκοπό από το να βοηθήσει πραγματικά κάποια γυναίκα να βρει τη θέση που της ταιριάζει. Επειδή όμως, όπως σε όλα, πρέπει να ειπωθεί και η πραγματικότητα , θα ήθελα να εκφράσω την γνώμη μου ως HR specialist και ως γυναίκα.

Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κριτήριο για την πρόσληψη ή μη πρόσληψη μιας γυναίκας για οποιαδήποτε θέση με βάση την χρήση ή μη make up, εκτός και αν η θέση είναι για Μοντέλο ή πωλήτρια καλλυντικών ή στο χώρο της μόδας (σχεδιαστές, μακιγιέζ κτλ). Οπότε, κοπέλες που ψάχνετε δουλειά σε θέσεις που δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, το μόνο που πρέπει να έχετε υπόψιν είναι πως η εμφάνιση μετράει μεν, αλλά δεν είναι το πρώτο κριτήριο με βάση το οποίο θα κριθείτε.

Συγκεκριμένα, όταν αποφασίσετε τι ρούχα θα φορέσετε στη συνέντευξη, φροντίστε να σας κολακεύουν, αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια. Αν σας κολακεύει μια μίνι φούστα ή μια πολύ στενή μπλούζα που δεν καλύπτει όλο τον κορμό, εννοείται δε θα την βάλετε. Τα ρούχα σας πρέπει να είναι τέτοια ώστε, οποιοσδήποτε βρεθεί απέναντί σας, να μη μπορεί να σας κρίνει ούτε ως πολύ συντηρητική, αλλά ούτε να πιστέψει πως πάτε για ποτό με την κολλητή σας…

Το αν θα φορέσετε make up ή όχι, είναι καθαρά επιλογή σας, αλλά ποτέ μην πιστέψετε πως επειδή είστε μακιγιαρισμένη θα σας προτιμήσουν από κάποια υποψήφια αμακιγιάριστη, αν έχει τα ίδια προσόντα. Και εν τέλη, κάποιες φορές μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα η υπερβολική χρήση του make up.

Οπότε, απλά να είστε ο εαυτός σας, και αν πραγματικά αξίζετε την θέση, θα την κερδίσετε, με ή χωρίς make up.

(Διαβάστε περισσότερα tips της Δανάης Αντωνοπούλου για καριέρα και εργασία στο inspiringcareer.gr).

Διαβάστε ακόμη: Η έλλειψη απάντησης είναι τελικά πάντα συνώνυμο της «απόρριψης»;