Το WhatsApp θα προβάλλει πλέον διαφημίσεις στην υπηρεσία του

Το WhatsApp θα προβάλλει πλέον διαφημίσεις στην υπηρεσία του
Photo:

Η Facebook πιέζει το WhatsApp να αρχίσει να φέρνει έσοδα στην εταιρεία από τότε που αγόρασε την εφαρμογή έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014.

της Renae Reints

Το WhatsApp θα αρχίσει να προβάλλει διαφημίσεις μέσω της λειτουργίας «Status» ώστε να εξασφαλίζει έσοδα για την θυγατρική υπηρεσία του Facebook, αναφέρει η εφημερίδα The Economic Times.

Η λειτουργία «Status» της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, κείμενα και βίντεο που σβήνονται αυτόματα μετά από 24 ώρες, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Snapchat και το Instagram stories. Και όπως κάνουν και αυτές οι πλατφόρμες, το WhatsApp θα προβάλλει διαφημίσεις μεταξύ των αναρτήσεων των φίλων σας. «Αυτός θα είναι ένας τρόπος οικονομικής εκμετάλλευσης της πλατφόρμας από την εταιρεία, καθώς και μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν καταναλωτές μέσω του WhatsApp» δήλωσε ο αντιπρόεδρος Chris Daniels προχθές, Τετάρτη, σε εκδήλωση στο Νέο Δελχί.

Δεν δόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εγκαθιδρυθεί το νέο αυτό χαρακτηριστικό, αλλά ένα δημοσίευμα το καλοκαίρι ανέφερε ότι οι διαφημίσεις θα ξεκινήσουν να προβάλλονται κάποια στιγμή μέσα στο 2019. Η Facebook πιέζει το WhatsApp να αρχίσει να φέρνει έσοδα στην εταιρεία από τότε που αγόρασε την εφαρμογή έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014.

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση σε 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, φλέρταρε κάποια στιγμή με την ιδέα ύπαρξης ενός συνδρομητικού μοντέλου αλλά εν τέλει απέρριψε το εν λόγω σενάριο το 2016. Εκείνη την περίοδο, το WhatsApp είχε πει ότι θα παρέμενε χωρίς διαφημίσεις, αλλά αυτό το μήνυμα προερχόταν κυρίως από τους συνιδρυτές της εφαρμογής, οι οποίοι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια έφυγαν από την Facebook.

Δείτε ακόμη: Πόσο καιρό πριν γνώριζαν στη Facebook ότι «φουσκώνονταν» οι μετρήσεις θέασης των βίντεο;