Woof Club: Αλλάζει τις pet-friendly διακοπές στην Ελλάδα μια για πάντα

Woof Club: Αλλάζει τις pet-friendly διακοπές στην Ελλάδα μια για πάντα

Η Έλενα Δέδε εξηγεί στο Fortune Greece πώς κατάφερε με την ομάδα της να μετατρέψει την «επίπονη» διαδικασία οργάνωσης διακοπών σε… παιχνιδάκι!

Λένε ότι τα κατοικίδια είναι μεγάλη ευθύνη και φυσικά κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Τι συμβαίνει όμως όταν ένας ιδιοκτήτης κατοικίδιων θελήσει να αποδράσει για λίγες ημέρες; Η οργάνωση των διακοπών είναι γενικότερα από μόνη της μία περίπλοκη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν ο ταξιδιώτης θέλει να πάρει παρέα με τις αποσκευές του και τον «πιστό» του φίλο.

Η Woof Club έρχεται για να προσφέρει λύση σε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που επιθυμούν να ταξιδέψουν παρέα με τους τετράποδους φίλους τους σε οποιονδήποτε προορισμό της Ελλάδας. Πώς; Μέσω μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν και κάνουν κράτηση στα διαθέσιμα pet-friendly ξενοδοχεία, δημιουργώντας παράλληλα ένα πρόγραμμα διακοπών, που θα περιλαμβάνει φυσικά και το κατοικίδιό τους.

Η Έλενα Δέδε Founder & CEO της εταιρείας, που εγκατέλειψε την καριέρα της στα νομικά και ο Χαράλαμπος Δέδες, Co-founder & Sales Manager της Woof Club με σπουδές και επαγγελματική εμπειρία στον τομέα του Τουρισμού είναι δυο αδέρφια που ξεκίνησαν τη startup αυτή με στόχο να αλλάξουν ριζικά την εμπειρία ταξιδιών με κατοικίδια. Και το κατάφεραν!

Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από τη δική τους προσωπική εμπειρία το καλοκαίρι του 2015, όταν συνειδητοποίησαν κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους ότι υπάρχουν πολλά καταλύματα, τα οποία εμφανίζονται μεν ως pet-friendly, χωρίς ουσιαστικά όμως να είναι, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν τους επισκέπτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με το κατοικίδιο τους.

Πέρα από τη φιλοξενία, η Woof Club αναλαμβάνει να εξασφαλίσει ότι θα έχετε και μία ευχάριστη διαμονή με τους μικρούς σας φίλους, παρέχοντας δραστηριότητες για τα κατοικίδια σας, από agility και μπάνιο μέχρι και παροχή tour guide, ενώ επιπλέον, οι παραθεριστές προμηθεύονται με pet friendly χάρτες, που περιλαμβάνουν παραλίες και εστιατόρια προσιτά προς τα κατοικίδια, καθώς και κτηνιατρική κάλυψη.

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένας ταξιδιώτης προκειμένου να κάνει κράτηση σε ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τα κατοικίδια, η Woof Club ζητά απαραίτητα την προσκόμιση βιβλιαρίου υγείας του κατοικίδιου, ενώ αντίστοιχα ένα κατάλυμα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως pet-friendly από την εταιρεία έπειτα από έρευνα και επικοινωνία με τον ξενοδόχο.

Όμως, πέρα από τη διανυκτέρευση και τη διαμονή, οι διακοπές  περιλαμβάνουν και τη μεταφορά προς τον προορισμό. Σε αυτή την περίπτωση, η Woof Club έπειτα από συνεννόηση με τον ενδιαφερόμενο έρχεται σε επαφή με την εκάστοτε ακτοπλοϊκή ή αεροπορική εταιρεία προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή και  ομαλή μεταφορά του ιδιοκτήτη και του κατοικίδιου του στον επιθυμητό προορισμό. «Θέλουμε από όλες αυτές τις εταιρείες (ακτοπλοϊκές και αεροδρόμια) να γίνουν πιο φιλικές προς τα κατοικίδια με συγκεκριμένους τρόπους. Στόχος μας λοιπόν είναι οι εταιρείες αυτές να προστεθούν στο πελατολόγιό μας μέσα στο 2018, ενώ βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για μία νέα συνεργασία. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, ειδικά εκείνες που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό επιβατών», δηλώνει στο Fortune Greece η Έλενα Δέδε.

Σήμερα η Woof Club συνεργάζεται με περίπου 200 καταλύματα, ενώ καθημερινώς λαμβάνει δεκάδες αιτήματα για κράτηση. Και παρ’ ότι οι αριθμοί είναι αρκετά ικανοποιητικοί, η Έλενα υποστηρίζει ότι ο δρόμος της επιτυχίας δεν ήταν εύκολος, δεδομένης της κατάστασης  που επικρατεί στη χώρα: «Αντιμετωπίσαμε, όπως και οι περισσότερες startup ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα προβλήματα ενός αφιλόξενου περιβάλλοντος, κάτι που δεν σε βοηθά να επιχειρήσεις και λόγω αντίληψης και λόγω κουλτούρας. Τα χρήματα, τα οποία είναι διαθέσιμα για την ελληνική startup κοινότητα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα χρήματα του εξωτερικού. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρείες που ξεκίνησαν ως startup και αυτήν τη στιγμή έχουν δημιουργήσει διεθνή προϊόντα και πορεία και έχουν “σηκώσει” σημαντική χρηματοδότηση από μεγάλα funds».

Οι διακρίσεις και ο δρόμος προς την επιτυχία

Μία τέτοια ιδέα, φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην κρύβει και σημαντικές επιτυχίες. Η Woof Club κατάφερε να αποσπάσει το Papastratos Startup Award, καθώς και το Silver Award των Tourism Awards 2017 με τη διάκριση της καινοτόμου startup εταιρείας.

«Τα Papastratos Awards ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα διαγωνιστική διαδικασία, μέσα από την οποία μπορεί κανείς να αντιληφθεί εάν και πόσο πολύ μπορεί να “μετρά” το προϊόν του. Ήταν μία μικρή «δικαίωση» για την εξέλιξη που είχε αυτή η ομάδα. Από την άλλη, το Tourism Awards, ήταν κάτι το αναπάντεχο. Το γεγονός ότι λάβαμε ένα βραβείο καινοτομίας στον τουρισμό με κάνει να καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η αγορά είχε μεγάλη ανάγκη την ιδέα μας και για το λόγο αυτό την επιβράβευσε τόσο γρήγορα».

Επιπλέον, η Woof Club ανήκει στις 30 startup εταιρείες που επιλέχθηκαν τον Μάιο του 2016 στον τέταρτο κύκλο προγράμματος Egg της Eurobank. «Το πρόγραμμα EGG ήταν η αφορμή για να παραιτηθώ από την εργασία μου και να αφοσιωθώ σε αυτό το έργο. Ήταν ένα σύστημα υποστήριξης από μέντορες και κάποιες άλλες υπηρεσίες που μέσω ενός εσωτερικού μηχανισμού σε αναγκάζει κάθε μήνα να έχεις παρουσιάσει πρόοδο. Θεωρώ πως είναι μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για μία ομάδα που θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με την εταιρεία της και δεν την έχει σαν πάρεργο ή σαν δουλειά που “όταν προλάβει θα την κάνει”», τονίζει η Έλενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Woof Club «ήρθε» να συμπληρώσει ένα παλαιότερο εγχείρημα της Έλενας, την κοινωνική επιχείρηση Dogs’ Voice, μία αναπτυσσόμενη πλατφορμα στηριξης φιλοζωικων οργανώσεων που ασχολειται με την διαχειριση αστικης πανιδας σε επιπεδο τοπικης αυτοδιοικησης και την προωθηση σκυλων σε υιοθεσιες, στηριζοντας 80 φιλοζωικες οργανωσεις σε ολη την Ελλαδα.

Σχέδια ανάπτυξης με «φόντο» την τεχνολογία και τη διεθνή επέκταση στο εξωτερικό

Στα άμεσα σχέδια της ομάδας της Woof Club βρίσκεται η επένδυση στην τεχνολογία.

«Θέλουμε να τελειοποιήσουμε το μοντέλο μας, να καταλήξουμε στο ποιες υπηρεσίες θέλουμε να προβάλουμε στο εξωτερικό και ποιες θα αναπτυχθούν σε μία άλλη αγορά, ενώ σχεδιάζουμε τη σημαντική συνεργασία με τα ελληνικά αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες μέσα στο 2017. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε ριζικά την εμπειρία του ταξιδιώτη με τα κατοικίδια, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μέσω της  τεχνολογίας και ενός επιπέδου υπηρεσιών που θα είναι πάρα πολύ υψηλό. Θέλουμε να νιώσει ο ταξιδιώτης ότι δεν περιορίζεται με το κατοικίδιό του, να ταξιδέψει και να κάνει το οτιδήποτε μαζί του», καταλήγει η Έλενα.