WSJ: Η Ford ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις σε όλο τον κόσμο

WSJ: Η Ford ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις σε όλο τον κόσμο
The corporate logo of Ford is seen at a Ford branch in Caracas March 27, 2015. The Venezuela division of Ford Motor Company in the coming months will begin selling vehicles only in dollars, two sources familiar with the situation said on Friday, as currency controls leave the automaker unable to recover revenue from local sales. A lack of parts for assembly in April led Ford de Venezuela to halt assembly as it was unable to obtain dollars for import through the currency controls system, which has also left it unable to turn local bolivar currency into greenbacks. Picture taken on March 27, 2015. REUTERS/Carlos Garcia Rawlins - RTX1C5FW Photo: REUTERS

Ο αριθμός των απολύσεων μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 20.000 εργαζόμενους.

Σε μαζικές απολύσεις αναμένεται να προχωρήσει η Ford υπό την πίεση των μετόχων για τη μείωση των εξόδων έπειτα από την απειλή για μείωση των κερδών και πτώση της εταιρείας στο μερίδιο αγοράς.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal, σημειώνοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να μειώσει ακόμη και κατά 10% το ανθρώπινο δυναμικό της, δηλαδή περίπου 20.000 άτομα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας βασίστηκε σε πηγές οι οποίες γνωρίζουν λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Η εταιρεία δεν απάντησε στο δημοσίευμα, όμως ούτε το επιβεβαίωσε αλλά ούτε και το διέψευσε, σημειώνοντας όμως ότι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες βρίσκεται η μείωση του κόστους.

Τον προηγούμενο μήνα η Ford ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε μείωση των εξόδων της κατά 3 δισ. δολάρια ούτως ώστε να μειώσεις τις απώλειες κερδών για το επόμενο οικονομικό τρίμηνο.

Οι μετοχές της Ford έχουν σημειώσει συνολική πτώση περίπου 10% μέσα στο έτος, ενώ τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, Tesla, παρότι σε πραγματικά μεγέθη αποτελεί μόνο ένα μικρό ποσοστό από τον συνολικό κύκλο εργασιών της Ford, κατάφερε να ξεπεράσει τη χρηματιστηριακή αξία της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στις αρχές Ιανουαρίου η Ford είχε ακολουθήσει τις επιταγές του Ντόναλντ Τραμπ αποφασίζοντας να αποσύρει τα σχέδιά της για την κατασκευή εργοστασίου στο Μεξικό, αποφασίζοντας να επενδύσει 700 εκατ. δολάρια για εγκαταστάσεις στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να επικεντρωθεί στην παραγωγή αυτο-οδηγούμενων και ηλεκτροκίνητων οχημάτων.