Ξανά στα δικαστήρια Apple και Samsung

Ξανά στα δικαστήρια Apple και Samsung
epa03754255 (FILE) A file photo dated 17 August 2011 shows a Samsung Galaxy Tab 10.1 (R) and an Apple Ipad2 (L) at a store in The Hague, The Netherlands. Samsung Electronics Co infringed on Apple Inc's patent for a visual feature on smartphones and tablet computers, the Tokyo District Court ruled 21 June 2013. Apple claimed that the South Korean electronic giant had infringed its patent on the way iPad and iPhone screens seem to bounce when users scroll to the end of an electronic file. The case was part of a four-continent intellectual property battle by the world's two largest smartphone makers for dominance of the lucrative markets. EPA/ROBERT VOS

Τώρα η νοτιοκορεατική εταιρεία είναι αυτή που χαίρεται.

 

Νέα δικάσιμο διέταξε Αμερικανίδα δικαστής για το κατά πόσο η Samsung θα πρέπει να πληρώσει ή όχι την Apple επειδή ορισμένες συσκευές της φέρονται να μοιάζουν εξωτερικά με το iPhone.

Η δικαστής Lucy Koh από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, έδωσε την εντολή αυτή το Σάββατο, δέκα μήνες μετά την πρώτη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να επιδικάσει πρόστιμο ύψους 399 εκατ. δολαρίων για αντιγραφή της εξωτερικής εμφάνισης των iPhone από τα Galaxy και άλλες σειρές κινητών της Samsung.

Το σκεπτικό του Ανώτατου Δικαστηρίου είχε βασιστεί στην άποψη ότι οι ζημιές από την αντιγραφή βασίζονται μόνο σε πατέντες που έχουν εξασφαλιστεί για ξεχωριστά  μέρη της συσκευής, και όχι για ολόκληρο το κινητό.

Σύμφωνα, όμως, με το σκεπτικό της Koh, η εντολή πληρωμής κατά της Samsung, «δεν αντικατοπτρίζει το γράμμα του νόμου», και ενδέχεται να έχει προκαλέσει βλάβη στη Samsung εμποδίζοντας τους δικαστές να εξετάσουν εάν οποιαδήποτε παράβαση καλύπτει «κάτι διαφορετικό από ολόκληρο το τηλέφωνο».

Το ποσό των 399 εκατ. δολαρίων αποτελεί μέρος ενός συνολικού προστίμου ύψους 549 εκατ. δολαρίων που κλήθηκε να καταβάλει η Samsung στην Apple το 2015.

Η Apple υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί νέα δίκη για το θέμα, και πως πρέπει να επιβεβαιωθεί η πληρωμή του προστίμου των 399 εκατ. δολαρίων.

Η αμερικανική εταιρεία δεν σχολίασε την απόφαση της Koh, ενώ σε ανακοίνωσή της η Samsung θεώρησε την εξέλιξη αυτή καλοδεχούμενη.