Ξεκινά η κατασκευή προβλήτας κρουαζιεροπλοίων στον Πειραιά

Ξεκινά η κατασκευή προβλήτας κρουαζιεροπλοίων στον Πειραιά

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έδωσε το πράσινο φως για την πρώτη φάση του έργου.

Υπογράφηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η απόφαση για έγκριση και αδειοδότηση του έργου επέκτασης της νότιας πλευράς του επιβατικού λιμένα Πειραιά για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, που θέτει το λιμάνι σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά.

«Ξεκινάει η υλοποίηση ενός έργου που μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οικονομικά οφέλη και νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας. Αποτελεί το αναπτυξιακό στοίχημα που επιβάλλεται να κερδίσουμε» τόνισε σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και πρόσθεσε ότι πλέον το λιμάνι του Πειραιά καθίσταται ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους κρουαζιέρας σε διεθνές επίπεδο.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνεται η κατασκευή εξωτερικών και εσωτερικών λιμενικών έργων (συνολικού μήκους 1.500 και 3.000 μ. αντιστοίχως), χερσαίων χώρων(175.000 m2), ο νέος επιβατικός σταθμός για την κρουαζιέρα, χώροι στάθμευσης, καθώς και αρκετές άλλες υποδομές.

Διαβάστε ακόμη: Μείωση του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Αύγουστο

Επιπρόσθετα, προβλέπεται η κατασκευή περιφερειακής οδού (μήκους 800 μ. και πλάτους 15 μ.), καθώς και η επέκταση της γραμμής του Μέσου Σταθερής Τροχιάς ως τον χώρο του νέου λιμένα.

Για τον νέο Επιβατικό Σταθμό κρουαζιέρας, ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή διώροφου κτιρίου με συνολικό εμβαδόν 24.000 m2, στο οποίο θα φιλοξενούνται αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καταστήματα, duty free, τελωνειακοί έλεγχοι, γραφεία και άλλες υπηρεσίες.

Εκτιμάται ότι κατά τη φάση της λειτουργίας του θα εργάζονται εκεί 100 άτομα, ενώ, παράλληλα, θα εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 135.000.000 ευρώ, προέρχεται κατά 95% από Ευρωπαϊκούς Πόρους και εντάσσεται στο πλαίσιο του Επενδυτικού αναπτυξιακού Προγράμματος ΟΛΠ ΑΕ.