Ξεκινάει το 9ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας

Ξεκινάει το 9ο Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας

Ελληνικές και ξένες παραγωγές θα μας ταξιδέψουν από σήμερα σε φανταστικούς τόπους. 

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, επιστρέφει για 9η χρονιά. Στα ίδια «λημέρια» του κινηματογράφου Μικρόκοσμος, οι φανταστικοί ήρωες θα κάνουν από σήμερα μέχρι και την επόμενη Τετάρτη 26 Μαρτίου την εμφάνιση τους. Οι προβολές φέτος πραγματοποιούνται με ψηφιακή τεχνολογία υψηλής ανάλυσης, προκειμένου να ικανοποιήσουν και τα πιο «απαιτητικά» μάτια.

Το SFF-rated Athens ιδρύθηκε το 2006 από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (Α.Λ.Ε.Φ), ως ρετροσπεκτίβα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του είδους αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα δυναμικό ανεξάρτητο διεθνές φεστιβάλ, προβάλλοντας ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από όλον τον κόσμο και δίνοντας στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει σε όλο της το εύρος τη σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή από τον χώρο του Φανταστικού.

Οι Έλληνες δημιουργοί έρχονται φέτος στο πρώτο πλάνο, παρουσιάζοντας στο κοινό ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Το SFF-rated Athens φιλοδοξεί να αποτελέσει πλατφόρμα για όλες τις ελληνικές παραγωγές τους είδους δίνοντας βήμα στους Έλληνες και Κυπρίους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να έλθουν σε επαφή με το κοινό. Επίσης εκπροσωπούνται και Έλληνες σκηνοθέτες της διασποράς. Συνολικά θα προβληθούν 4 ταινίες μεγάλου μήκους και 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων σκηνοθετών. Επιπλέον, για τις ταινίες μικρού μήκους θεσμοθετείται και χωριστό βραβείο Κοινού για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους Έλληνα σκηνοθέτη με τον εύγλωττο τίτλο «GReat Short».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα:

Σινεμά προσεχώς

Αγώνες σώματος και πνεύματος από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση

Εκλάπησαν νωπογραφίες από τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας