Ξεκινούν οι εργασίες για την επέκταση του Golden Hall

Ξεκινούν οι εργασίες για την επέκταση του Golden Hall

Οι νέοι χώροι που θα περάσουν στο χαρτοφυλάκιο του εμπορικού κέντρου. 

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall, μια επένδυση της τάξης των 25 εκατ. ευρώ που υπογράφει η Lamda Development.

Πρόκειται για εργασίες αποξήλωσης υλικών εντός του χώρου του πρώην κέντρου ραδιοτηλεόρασης IBC στο Μαρούσι που εφάπτεται με αυτό που σήμερα στεγάζει το Golden Hall. Με την ολοκλήρωση της κύριας φάσης των εργασιών ανάπλασης, θα προστεθούν στο εμπορικό κέντρο νέοι χώροι, για εμπορική αλλά και χρήσεις αναψυχής επιφάνειας 11.500 τ.μ.

Σημειώνεται πως η Lamda Development, που απέκτησε το 2012 μέσω διεθνούς διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ την έκταση 21,6 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων του πρώην κέντρου ραδιοτηλεόρασης IBC στο Μαρούσι, εξασφάλισε τον περασμένο Ιούνιο την απαιτούμενη έγκριση δόμησης.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, η λειτουργική κερδοφορία του Golden Hall ανήλθε σε 8,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 7,5%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινήθηκε ανοδικά καταγράφοντας σημαντική αύξηση 6,6%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά με αύξηση 9,3%.

Οι νέοι χώροι που περνούν στο χαρτοφυλάκιο του εμπορικού κέντρου είναι:

-Ολυμπιακό Μουσείο (που θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του κτηρίου και του συγκροτήματος του ΟΑΚΑ),

-Χώροι εμπορικών καταστημάτων

-Χώροι εστίασης και αναψυχής

-Χώροι συγκέντρωσης κοινού όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, auditorium και ειδικές προβολές καθώς και

-Χώροι παιδικής αναψυχής και γυμναστηρίου: Ενυδρείο, παιδότοποι, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παιχνίδια δράσης, παιδικοί διαδραστικοί χώροι, χώροι παιδικών εκθέσεων και χώροι παιδικών παραστάσεων.

Ακόμη, αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά ο χώρος στάθμευσης του εμπορικού, με υπόγειους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων δυναμικότητας 189 θέσεων και υπόγειους βοηθητικοί χώροι συνολικού εμβαδού 6.888,19 τ.μ..

Τέλος, από την επένδυση εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 500 νέες θέσεις εργασίας.