Ξεπέρασε τα 1,52 δισ. ευρώ ο τζίρος του e-shopping για το Thanksgiving στις ΗΠΑ

Ξεπέρασε τα 1,52 δισ. ευρώ ο τζίρος του e-shopping για το Thanksgiving στις ΗΠΑ

Η ισχυρή αγορά εργασίας, η άνοδος των τιμών των κατοικιών και των χρηματιστηριακών αγορών σε επίπεδα ρεκόρ βελτίωσαν την καταναλωτική κίνηση φέτος.

Oι καταναλωτές στις ΗΠΑ έδωσαν πάνω από 1,52 δισ. δολάρια σε αγορές μέσω ίντερνετ, μέχρι το βράδυ των Ευχαριστιών και περισσότεροι ψώνισαν στα καταστήματα φέτος, καθώς οι έμποροι άνοιξαν τις πόρτες τους νωρίς, την παραμονή της Black Friday.

Κατά την έναρξη της εορταστικής περιόδου, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 16,8% σε ετήσια βάση μέχρι τις 5 μ.μ. την Πέμπτη, σύμφωνα με την Adobe Analytics, η οποία παρακολούθησε το 80% των ηλεκτρονικών συναλλαγών των 100 κορυφαίων εμπόρων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNBC, οι διαδικτυακές πωλήσεις και η απομάκρυνση από το φυσικό κατάστημα έχουν μειώσει τον κόσμο που βλέπει κανείς στα καταστήματα την ημέρα των Ευχαριστιών και την επόμενη μέρα, τη Μαύρη Παρασκευή, τα τελευταία δύο χρόνια.

Όμως, η ισχυρή αγορά εργασίας, η άνοδος των τιμών των κατοικιών και των χρηματιστηριακών αγορών σε επίπεδα ρεκόρ βελτίωσαν την καταναλωτική κίνηση φέτος.

Ο κόσμος ήταν αρκετός στα καταστήματα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τους αναλυτές και τους συμβούλους λιανικής πώλησης, που παρακολουθούν την κίνηση των πελατών στις ΗΠΑ.

“Η προσέλευση είναι σαφώς καλύτερη από τα τελευταία δύο χρόνια”, δήλωσε ο Craig Johnson, πρόεδρος του Customer Growth Partners. “Οι χώροι στάθμευσης είναι γεμάτοι και τα εμπορικά κέντρα επίσης.”