Yahoo: Η Μάγιερ κάνει μαζικές απολύσεις ενόψει της κρίσιμης συνάντησης με τους επενδυτές

Yahoo: Η Μάγιερ κάνει μαζικές απολύσεις ενόψει της κρίσιμης συνάντησης με τους επενδυτές
epa04907732 (FILE) A file picture dated 22 January 2014 of Marissa Mayer, Chief Executive Officer of Yahoo, during a panel session on the first day of the 44th Annual Meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland. In a blogpost, Yahoo CEO Mayer on 01 September 2015 announced she was pregnant and expecting identical twins likely to be delivered in December 2015. EPA/LAURENT GILLIERON Photo:

Η Μαρίσα Μάγιερ κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει τη θέση της στην τεχνολογική εταιρεία.

H CEO της Yahoo, Μαρίσα Μάγιερ βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι προκειμένου να συναντήσει επενδυτές και να πουλήσει το μελλοντικό της σχέδιο, το οποίο και θα της εξασφαλίσει τη θέση στην τεχνολογική εταιρεία, ενώ από την άλλη απολύει μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού.

Σύμφωνα με τη New York Post, η Μάγιερ επισκέφθηκε πρόσφατα τη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με μεγάλους μετόχους της Yahoo, μεταξύ των οποίων και οι Millennium Partners και η Mason Capital.

H ίδια προφανώς έχει λάβει μια πιο «αμυντική στάση» με την ιδέα της πώλησης βασικών προϊόντων της Yahoο, καθώς έχει ως στόχο να κρατήσει τη θέση της χωρίς να χρειαστεί να παλέψει ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Την ίδια στιγμή, πηγές στην Post αναφέρουν ότι η Μάγιερ σχεδιάζει να ηγηθεί στη διαδικασία εξαγοράς, με τη βοήθεια των εταιρειών ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα να επικρατεί μια ρήξη ανάμεσα στην ίδια και του υπόλοιπου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο πρόσφατα σχημάτισε μια ανεξάρτητη επιτροπή προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασίας πώλησης.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται λίγο καιρό μετά τις εκατοντάδες απολύσεις της Yahoo στην προσπάθεια να τακτοποιηθεί η μισθοδοσία της εταιρείας. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Τμήματος Αναπτύξεως και Απασχόλησης της Καλιφόρνια που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η Yahoo απέλυσε συνολικά 429 υπαλλήλους σε τέσσερα γραφεία της πολιτείας των ΗΠΑ το Φεβρουάριο. Ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχει αποχωρήσει από την εταιρεία όμως πιθανόν είναι μεγαλύτερος, καθώς η έκθεση παρουσιάζει τις θέσεις εργασίας μόνο στην Καλιφόρνια.

Από την πλευρά της η Yahoo ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι θα προχωρούσε σε περικοπή του προσωπικού, η οποία θα αντιπροσωπεύει το 15% του εργατικού δυναμικού, περίπου δηλαδή 1.600 θέσεις εργασίας.

Η Post ακόμη δημοσίευσε ότι η Mάγιερ συνάντησε τον Starboard Value, έναν ακτιβιστή επενδυτή ο οποίος έστειλε πρόσφατα μια επιστολή ζητώντας να αλλάξει η διαχείριση της Yahoo.

H τεχνολογική εταιρεία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.