Yariv Adan στο Delphi Economic Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ και ανοίγει νέες δυνατότητες

Yariv Adan στο Delphi Economic Forum: Η  τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ και ανοίγει νέες δυνατότητες

Για την προσφορά της τεχνολογίας στον σύγχρονο τρόπο ζωής και εργασίας μίλησε ο Product lead on Google Assistant στο 4ο Φόρουμ των Δελφών.

«Από παιδί μου άρεσαν οι τεχνολογίες και τα προϊόντα. Μου άρεσαν όμως οι επιτελεστικές τεχνολογίες που είχαν να κάνουν με τα αεροπλάνα, τα αυτοκίνητα, τους υπολογιστές». Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του ο Yariv Adan, Product lead on Google Assistant στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε μία συζήτηση που συντόνισε ο Τάσος Ζάχος, editor in chief του Fortune Greece.

Συνέχισε την ομιλία του διαπιστώνοντας ότι «Κάποτε χρειαζόσουν 6 μήνες με το πλοίο, τώρα βλέπεις ταινίες στο αεροπλάνο. Το Ίντερνετ μας άλλαξε από τον φυσικό κόσμο, τώρα μας οδηγεί στο να καταναλώνουμε ψηφιακά προϊόντα. Το πιο συναρπαστικό ήταν η κλίμακα της αλλαγής. Εκατομμύρια άνθρωποι συνδέονται με εκατομμύρια servers. Άλλαξαν οι πλατφόρμες που βοήθησαν τους developers να κάνουν ιστοσελίδες. Άλλαξε η ζωή μας, η επιχειρηματική δραστηριότητα. Μπήκαμε στον κόσμο των κινητών. Πήραμε τον υπολογιστή τον κάναμε πιο μικρό, κόψαμε τα καλώδια. Από την στιγμή που αποκόπηκε από τον τοίχο ο υπολογιστής, άλλαξε ο κόσμος. Τα κινητά τα χρησιμοποιούμε όταν τρώμε. Καινούριες τάξεις χρηστών, οι selfies, νέα on the go κλπ. Πιστεύω ότι τώρα βρισκόμαστε στην τρίτη επανάσταση των δεδομένων που άγεται από την τεχνητή νοημοσύνη. Δεν έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε υπολογιστή, αλλά ότι συνδιαλέγεσαι με έναν άνθρωπο. Οι υπολογιστές μας μιλάνε, τους μιλάμε. Μπορούν να κάνουν αστεία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις στο κινητό σου είναι να του μιλήσεις».

«Το βάρος πέφτει στη μηχανή να κατανοήσει αυτά που τους λέμε. Πολλοί χρησιμοποιούν το Ίντερνετ αλλά για συνομιλίες και ενημέρωση. Πόσοι το χρησιμοποιούν για υπηρεσίες, banking; Αν βάλουμε αυτή την τεχνητή νοημοσύνη στα ρούχα μας, στα πράγματα μας, σκεφτείτε τι αλλαγή θα είναι. Καθώς καταλαβαίνουμε τις προθέσεις και τις δυνατότητες, σημαίνει ότι κατανοεί τον κόσμο, τις εφαρμογές. Θέλω το tweet του Ντόναλντ Τραμπ, όλα αυτά μπορούν να πυροδοτηθούν από την απλή γλώσσα, χωρίς να μπει κάποιος σε εφαρμογή», συνέχισε.

«Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κατανοήσει όχι μόνο αυτό που λες αλλά και αυτά που βλέπει. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ και δίνει πολλές δυνατότητες σε καταναλωτές και εταιρείες. Τώρα είναι η ώρα να  το κάνουμε», κατέληξε.