YBT: Ένας διαγωνισμός με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή για μαθητές Λυκείου

YBT: Ένας διαγωνισμός με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή για μαθητές Λυκείου

Χιλιάδες μαθητές μπαίνουν στον κόσμο των επιχειρήσεων.

22.412 μαθητές – 1.046 σχολεία: αυτά είναι τα φετινά στοιχεία του διεθνούς διαγωνισμού, Young Business Talents, που υποστηρίζεται για ακόμη μία χρονιά από τη NIVEA και στοχεύει να προσφέρει στους μαθητές λυκείων και επαγγελματικών κέντρων εκπαίδευσης την ευκαιρία να διαχειριστούν τη δική τους εικονική εταιρία, προσφέροντάς τους μια «καθαρή» εικόνα του μέλλοντος τους.

Ο διαγωνισμός έχει έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο, διεθνές χαρακτήρα, καθώς φέτος επεκτείνεται περαιτέρω, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά το Μεξικό ενώ είναι η 4η χρονιά του διαγωνισμού στην Ελλάδα.

Ο ελληνικός τελικός του εικονικού αυτού προσομοιωτή επιχειρήσεων, θα πραγματοποιηθεί στο Pierce – Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος στις 22 Απριλίου 2017. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν, θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του καλύτερου εικονικού επιχειρηματία στην χώρα, λαμβάνοντας την σκυτάλη από τους νικητές του 2016. Οι νεαροί επιχειρηματίες, κυριολεκτικά προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς στο πρόγραμμα συμμετέχουν φέτος σχολεία από 51 διαφορετικούς νομούς.

Η NIVEA στηρίζει τον διαγωνισμό, προσφέροντας τη δωρεάν τοποθέτηση ενός εξελιγμένου Προσομοιωτή 3ης γενιάς. Ο Προσομοιωτής αυτός που βραβεύει τις κορυφαίες ομάδες διατέθηκε από την εταιρία PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στη δημιουργία προηγμένων προσομοιωτών.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού Young Business Talents, μαθητές από 15 μέχρι 22 χρονών, προερχόμενοι από Λύκεια κι επαγγελματικά κέντρα εκπαίδευσης, χωρίζονται σε ομάδες των 3-4 ατόμων, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστούν και να δουλέψουν μαζί προκειμένου να πετύχουν έναν κοινό στόχο.

Capture

Κάθε ομάδα καλείται να διαχειριστεί τη δική της εικονική εταιρία και θα πρέπει να λάβει αποφάσεις στρατηγικής σημασίας, ενώ ταυτόχρονα συναγωνίζεται άλλες ομάδες/εικονικές εταιρίες.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνουν μια βαθμολογία περνώντας από τρία διαφορετικά στάδια: ξεκινώντας από περιφερειακό / τοπικό επίπεδο, προχωρώντας σε εθνικό επίπεδο για να κερδίσουν τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στο μεγάλο τελικό και, τέλος, κερδίζοντας στη συνέχεια μια θέση στον διεθνή διαγωνισμό 2016 – 2017.