YODA: H ιατρική μονάδα που ήρθε από το μέλλον (και προσγειώθηκε στον Πειραιά!)

YODA: H ιατρική μονάδα που ήρθε από το μέλλον (και προσγειώθηκε στον Πειραιά!)

Ένα όραμα που έγινε πράξη, με βάση τα πιο εξελιγμένα διεθνή πρότυπα.

Σε ένα πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπως το ελληνικό, οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες με θετικό πρόσημο οφείλουν να προβάλλονται όχι μόνο ως επιχειρηματικά success stories, αλλά και ως φωτεινοί φάροι ανάτασης και αισιοδοξίας. Όταν δε τα εν λόγω εγχειρήματα ευθυγραμμίζουν τη χώρα με μια παγκόσμια τάση που αναδιατυπώνει την έννοια της ιατρικής περίθαλψης, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τη μονάδα της YODA, τότε σίγουρα μπορούμε να κάνουμε λόγο για πρωτοπορία.

Σε αυτό το πλαίσιο οφείλει να αποδοθεί η εύφημος μνεία στον κ. Νικόλαο Μαργώνη, για τη δημιουργία μιας ιατρικής μονάδας με βάση τα ελβετικά πρότυπα που όχι μόνο προάγει την επιστημονική καινοτομία και την επαγγελματική ακεραιότητα, αλλά λαμβάνει επίσης υπ’ όψην την κοινωνική ευθύνη.

Η YODA (Υour One Day Access to healthcare), είναι ένα υπερσύγχρονο, γενικό χειρουργικό και οδοντιατρικό κέντρο που παρέχει πολυτελείς υπηρεσίες υγείας σε οικονομικές τιμές, σε έναν άρτια εξοπλισμένο, ευχάριστο χώρο στο κέντρο του Πειραιά. Ένα προσωπικό κερδισμένο στοίχημα, θα έλεγε κανείς, αλλά και μια πρόταση επαναπροσδιορισμού του τρόπου λειτουργίας και αντίληψης μιας σύγχρονης ιατρικής μονάδας.

Στον αντίποδα της νοοτροπίας που θέλει τις ιδιωτικές μονάδες να θεμελιώνουν τη δράση τους σε μια βάση κερδοφορίας (profitability), η YODA γεννήθηκε ως ιδέα και υλοποιήθηκε με στόχο να υπηρετήσει τον Άνθρωπο και το αναφαίρετο, θεμελιώδες δικαίωμά του σε καλύτερη υγεία και ζωή. Το όραμα του κ. Μαργώνη, αφορούσε στη δημιουργία μίας πρότυπης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και άριστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ως Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (η μόνη αδειοδοτημένη στο λεκανοπέδιο Αττικής), η YODA πρωτοπορεί, ακολουθώντας μια διεθνή τάση η οποία αλλάζει τα δεδομένα της ιατρικής περίθαλψης. Σύμφωνα με την τάση αυτή, ο ασθενής δεν χρειάζεται πλέον να διανυκτερεύσει στη μονάδα για να λάβει τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Συνοπτικά, αυτό μεταφράζεται σε:

  • Ελαχιστοποίηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων
  • Αμεσότητα στο ραντεβού χωρίς αναμονή.
  • Μικρότερο χρόνο αναμονής του ασθενούς μετεγχειρητικά
  • Χαμηλές τιμές συγκριτικά με τον ανταγωνισμό (πάντα σε συνδυασμό με πολυτελείς υπηρεσίες υγείας).
  • Μακροπρόθεσμο όφελος για την εταιρία στην οποία ο ασθενής απασχολείται (απόρροια της ταχύτητας επιστροφής του στα εργασιακά καθήκοντα).

 

Με βάση τα παραπάνω σημεία, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που αντιλαμβάνονται τη συνεργασία τους με τη YODA ως μία κίνηση τακτικής.

1/7

Μέχρι στιγμής, η YODA προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 6 βασικά ιατρικά τμήματα: Οδοντιατρικό Τμήμα, Τμήμα Γενικής Χειρουργικής, Γαστρεντερολογικό Τμήμα, Γυναικολογικό Τμήμα, Τμήμα Πλαστικής-Αισθητικής Χειρουργικής και Τμήμα Εναλλακτικής Ιατρικής. Κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, διαθέτει προηγμένο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Επιπλέον, τα ζωηρά χρώματα, η εργονομία και η συνολική αύρα των αιθουσών υποδοχής, αναμονής, εξέτασης και επέμβασης, δημιουργούν στους επισκέπτες μια απόλυτα ευχάριστη εμπειρία νοσηλείας, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή των αντίστοιχων ευρωπαϊκών μονάδων.

Το όραμα του κ. Μαργώνη, λοιπόν, γίνεται πραγματικότητα: Ένας ασθενής που επιθυμεί το ανώτατο επίπεδο ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών δεν χρειάζεται πια να ταξιδέψει εκτός Ελλάδος. Η YODA είναι σε θέση να του εξασφαλίσει μια εγγυημένα θετική εμπειρία νοσηλείας με πολύπλευρα οφέλη, τα οποία αποτελούν πηγή της επιτυχίας της. Γιατί κάθε επιχειρηματική προσπάθεια που τοποθετεί στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, φυτεύει έναν σπόρο για την αξιοπιστία και κατ’ επέκταση τη μακροημέρευσή της.

YODA

Ηρώων Πολυτεχνείου 25, Πειραιάς

210 42 22 260 / 210 42 22 211

info@yoda-gsdc.gr

https://www.yoda-odc.gr