YouTube Music: Η νέα υπηρεσία μουσικού streaming που θέλει να «κοντράρει» Spotify και Apple Music

YouTube Music: Η νέα υπηρεσία μουσικού streaming που θέλει να «κοντράρει» Spotify και Apple Music

Το YouTube που ήδη συγκεντρώνει το 46% του μουσικού streaming θα λανσάρει μια νέα εφαρμογή που θα συνδυάζει μουσική και βίντεο. 

Μια νέα υπηρεσία μουσικού streaming, η οποία θα συνδυάζει μουσικά κομμάτια και βίντεο, ανακοίνωσε σήμερα πως λανσάρει η YouTube, που επιχειρεί να «χτυπήσει» στα ίσια Spotify και Apple Music.

Όπως και το Spotify, η νέα υπηρεσία θα διατίθεται σε δύο εκδοχές: μία δωρεάν εφαρμογή με διαφημίσεις, και μία premium συνδρομητική υπηρεσία που θα κοστίζει 9,99 δολάρια τον μήνα.

Το YouTube Music, όμως, δεν θα περιοριστεί στις «επίσημες» κυκλοφορίες, αλλά θα περιλαμβάνει και έναν ευρύ κατάλογο με σπάνια μουσικά κομμάτια και remixes που θα έχουν ανεβάσει οι ίδιοι οι χρήστες του YouTube.

«Οι μέρες που κάποιος πήγαινε μπρος-πίσω μεταξύ διάφορων μουσικών εφαρμογών και του YouTube έχουν τελειώσει», δήλωσε ο Product Manager της υπηρεσίας, Ελίας Ρομάν, ενώ διευκρίνισε πως το YouTube Music θα φιλοξενεί τις επίσημες δισκογραφικές κυκλοφορίες, άλμπουμ, χιλιάδες playlists και artis radios, καθώς και έναν μακρύ κατάλογο με remixes, live εκδοχές, διασκευές και μουσικά βίντεο, «όλα όσα δεν μπορεί να βρει κανείς κάπου αλλού».

Η νέα υπηρεσία θα ανοίξει για το κοινό σε Ηνωμένες Πολιτείες και Μεξικό στις 22 Μαΐου, ενώ αναμένεται «σύντομα» και στην Ευρώπη.

Η νέα εφαρμογή της εταιρείας που ανήκει στη Google θα προσφέρει και τη δυνατότητα δημιουργίας προσωποποιημένων playlists βάσει των προτιμήσεων των χρηστών, στα πρότυπα του «Discover Weekly» του Spotify.

To YouTube Music αναμένεται να αντικαταστήσει σύντομα το Google Play Music, του οποίου οι χρήστες θα λάβουν ένα δωρεάν πακέτο συνδρομής στη νέα υπηρεσία streaming.

Το YouTube αποτελεί σήμερα την πιο δημοφιλή πλατφόρμα μουσικού streaming στον κόσμο -πλην της Κίνας- και με περισσότερους από 1 δισ. χρήστες μηνιαίως, συγκεντρώνει το 46% του online μουσικού streaming. Ωστόσο δέχεται συχνά επικρίσεις από τη μουσική βιομηχανία, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν τα δικά τους βίντεο που μπορεί να παραβιάζουν τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για τη νέα μουσική υπηρεσία streaming η Google σύναψε πέρυσι νέες συμφωνίες παραχώρησης δικαιωμάτων με δισκογραφικές εταιρείες.