Ζάεφ: Δεν έχω αποδείξεις για ρωσική παρέμβαση στο δημοψήφισμα

Ζάεφ: Δεν έχω αποδείξεις για ρωσική παρέμβαση στο δημοψήφισμα

Καμία απόδειξη περί ρωσικής ανάμειξης στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου δεν έχουν τα Σκόπια, τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Καμία απόδειξη περί ρωσικής ανάμειξης στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου δεν έχουν τα Σκόπια, τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο οποίος μίλησε με βεβαιότητα για παρέμβαση της Μόσχας.

«Δεν έχω καμία απόδειξη ρωσικής ανάμειξης. Η Ρωσία είναι φίλη της Μακεδονίας και δεν αντιτίθεται στην ένταξη της Μακεδονίας στην Ε.Ε. Είναι ωστόσο αντίθετη στην ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και το λέει ξεκάθαρα», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, σύμφωνα με το πρακτορείο MIA των Σκοπίων.

«Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι για εμάς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την πλήρη ένταξή μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Θέλουμε να χτίσουμε φιλία με όλες τις χώρες και τη Ρωσία

Από τα Σκόπια, όπου βρίσκεται για να στηρίξει το «ναι» στην αλλαγή του ονόματος, το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου κατήγγειλε τη «ρωσική εκστρατεία επιρροής».

Ο Ζάεφ από την πλευρά του δήλωσε ότι γνωρίζει τα περί διαρροής fake news σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει από ποιες χώρες προέρχεται αυτή η διαρροή.