Ζούγκλα στη Βουλή! Το ‘βούλωσε το’ του Άδωνι και ο ‘Τζον Γουέιν’ του Τσακαλώτου

Ζούγκλα στη Βουλή! Το ‘βούλωσε το’ του Άδωνι και ο ‘Τζον Γουέιν’ του Τσακαλώτου
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης (Κ) παρίσταται στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, Αθήνα, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.

Συνεχείς αντιπαραθέσεις είχαν ο υπουργός Οικονομικών  και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια του πολυνομοσχεδίου στις Επιτροπές της Βουλής (Vid).

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον υπ. Οικονομικών και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όλα άρχισαν όταν ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική στον Γιάννη Κουτσούκο. Ο κ.Τσακαλώτος καταλόγισε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι είπε τρία ψέματα: ότι το ταμείο δίνει την περιουσία στους ξένους για 100 χρόνια, ότι το ΔΣ δεν είναι στα χέρια του ελληνικού κράτους αλλά των δανειστών και ότι η αξιοποίηση πάει στα χέρια των ξένων.

Στη συνέχεια επιτέθηκε, όμως, και στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που επιχείρησε να τον διακόψει λέγοντας: “κύριε Κωνσταντινόπουλε σας παρακολουθώ δύο χρόνια, ποτέ δεν έχετε διακόψει για να πείτε κάτι σοβαρό”.

Στη συζήτηση παρενέβη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τις εκφράσεις του κ. Τσακαλώτου κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. “Πως τολμάει και μιλάει έτσι για βουλευτές. Μαζέψτε τον. Κάνετε τα πάντα για να μείνετε στην καρέκλα και μιλάτε”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο διάλογος ανάμεσα σε Γεωργιάδη-Τσακαλώτο:

Άδωνις Γεωργιάδης: Μην έχεις ύφος. Τα ξεπουλάς όλα.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εσύ τι είσαι; Ο Τζον Γουέιν και πετάγεσαι;

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν έχει τέτοια σήμερα. Θα πιείτε όλο το πικρό ποτήρι. Τόσα χρόνια ήσασταν εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και τώρα ιδιωτικοποιείτε τα πάντα για να μείνετε βουλευτές.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Είσαι γραφικός.

Άδωνις Γεωργιάδης: Άντε ρε ξεφτίλα που έλεγες ότι θα παραιτηθείς κιόλας και που τα ξεπουλάς όλα για να μείνεις Υπουργός.

Άδωνις Γεωργιάδης: (απαντά σε φωνές από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ) Εσείς βουλώστε το και σκύψτε το κεφάλι.

Χαρά Καφαντάρη: Ησυχία.

Άδωνις Γεωργιάδης: Να βγάλει τον σκασμό. Δίνει τη δημόσια περιουσία και μιλάει;

Παίρνοντας τον λόγο λίγο μετά ο κ. Τσακαλώτος προσπάθησε να δώσει διευκρινίσεις για το Ταμείο, λέγοντας ότι “η πλευρά μας βάζει τρεις και οι ξένοι δυο στο εποπτικό συμβούλιο, που δεν είναι η διοίκηση του Ταμείου, η οποία ορίζεται με πλειοψηφία δικιά μας”. “Το ΔΣ θα είναι στην πλειοψηφία Έλληνες. Το Ταμείο είναι ελληνικό, διοικείται από την Ελλάδα και είναι εντελώς ελληνικής ιδιοκτησίας”, τόνισε, δηλώνοντας ότι “δεν λέει πουθενά ότι δίνουμε για 100 χρόνια την δημόσια περιουσία”. Όπως πρόσθεσε το Ταμείο “ό,τι αξιοποιήσει είτε αποκρατικοποιήσει πάει 50% για τις επενδύσεις και 50% για το χρέος”.

Σύμφωνα με το παράρτημα του νομοσχεδίου που διανεμήθηκε αρχικά στους βουλευτές της επιτροπής από τον Γιώργο Χουλιαράκη οι επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στην Εταιρία Δημόσιων Συμμετοχών κατά την έναρξη λειτουργίας του ήταν οι ακόλουθες:

-ΟΑΣΑ
-ΟΣΥ
-ΣΤΑΣΥ
-ΟΑΚΑ
-ΕΛΤΑ

Ακολουθούσε δεύτερη λίστα με ΔΕΚΟ που πρόκειται να μεταβιβαστεί στην ΕΔΗΣ σε επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τις:
-ΕΥΑΘ
-ΕΥΔΑΠ
-ΕΛΒΟ
-Αττικό Μετρό
-Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.
-ΔΕΗ

Ο κ. Τσακαλώτος έβαλε στην πρώτη λίστα των φορέων που μεταβιβάζονται άμεσα στο νέο υπερταμείο και τον ΟΣΕ ενώ για την έτερη λίστα είπε “οι άλλες εταιρίες είναι υπό συζήτηση δεν είναι μέρος του νομοσχεδίου. Είναι μέρος της συζήτησης ανάμεσα σε μας και τους Θεσμούς” και την απέσυρε με νομοτεχνική βελτίωση.

Πηγή: news247.gr