#5 ALPHA BANK

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Δείτε αναλυτικά τη μεθοδολογία και τα κριτήρια της έρευνας ΕΔΩ

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 5

About ALPHA BANK

Iσχυρή συμβολή στην κοινωνική ευημερία

Η Alpha Bank αναπτύσσει διαχρονικά την επιχειρηματική της δράση με κεντρικό άξονα τη συμβολή της στην κοινωνική ευημερία και σχεδιάζει προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας που στόχο έχουν κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη.

Τα τελευταία τέσσερα έτη, μέσω του προγράμματος «Μαζί,με στόχο την υγεία», η Τράπεζα έχει προσφέρει ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό σε 42 νησιά σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, η Alpha Bank ανταποκρίνεται άμεσα σε έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από  φυσικές καταστροφές, αποστέλλοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες και λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πελατών της, ιδιωτών και επιχειρήσεων, που διαμένουν ή εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές.

Επίσης, με ιδιαίτερη ευαισθησία, η Alpha Bank φροντίζει για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο και το Θέατρο». Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2015 και μέχρι σήμερα πολλά παιδιά από ιδρύματα έχουν συμμετάσχει σε περισσότερες από 15 θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις σε μουσεία.

Τέλος, η Alpha Bank, με στόχο τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομίας, πραγματοποιεί, ήδη από το 2013, το πρόγραμμα «Οι φθορές που πληγώνουν», πρωτοβουλία που αφορά στην αποκατάσταση και τη συντήρηση γλυπτών και ιστορικών κτηρίων στη χώρα μας.