#8 ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Δείτε αναλυτικά τη μεθοδολογία και τα κριτήρια της έρευνας ΕΔΩ

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 8

About ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ

Περιβάλλον και υγεία σε πρώτο πλάνο.

Ο Όμιλος Υγεια δραστηριοποιείται στον χώρο της ελληνικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες παροχής υγείας. Το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης του ομίλου βασίζεται στους άξονες: εργαζόμενοι,   περιβάλλον, οικονομία και διακυβέρνηση, κοινωνία και ασθενείς.

Το 2013 σχεδιάστηκε το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την υγεία», με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων οι οποίοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικέςυπηρεσίες.
Το πρόγραμμα στηρίχτηκε στην εθελοντική συμμετοχή ιατρών και εργαζομένων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ (νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό).

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσφέρει όπου χρειαστεί ιατρικό εξοπλισμό, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Mέχρι σήμερα έχουν γίνει οκτώ εθελοντικές εκστρατείες,   έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 9.834 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί περισσότερες από 38.153 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις (Λειψοί, Αγαθονήσι, Καρπενήσι, Κάρπαθος, Καλάβρυτα, Καλαμπάκα, Λέρος, Τήλος-Νίσυρος, Αργος Ορεστικό). Ακόμη, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος, προωθούνται μέτρα που οδηγούν στην «πράσινη»   λειτουργία των εταιρειών του ομίλου, όπως χρήση φυσικού αερίου, ανακύκλωση αποβλήτων και χαρτοκιβωτίων, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ έχει υιοθετηθείτο Σύστημα Υπηρεσιών Διαχείρισης Εκτυπώσεων (Managed Printng Services – MPS), επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και χαρτιού.