#9 LIDL HELLAS

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Δείτε αναλυτικά τη μεθοδολογία και τα κριτήρια της έρευνας ΕΔΩ

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 9

About LIDL HELLAS

Βιώσιμη στρατηγική με έμφαση στο περιβάλλον.

H Lidl χρησιμοποιεί ως σημείο αναφοράς της λογοδοσίας και της στρατηγικής της τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η εταιρεία, με βάση την έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης που δημοσίευσε,  δημιουργεί συνολική προστιθέμενη αξία που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ για την ελληνική οικονομία. Μόνο για το 2016 συνεισέφερε στα έσοδα του κράτους 244 εκατ. ευρώ, ενώ δημιουργεί περισσότερες από 17.00 θέσεις εργασίας (άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες).

Ενδεικτικά η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ «τρέχει» προγράμματα στήριξης για τους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας με προσφορά φαγητού, στηρίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενισχύει οργανώσεις όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την κάλυψη της διατροφής όλων των παιδιών που μεγαλώνουν στα σπίτια του Οργανισμού,  ενώ, διευρύνοντας το πρόγραμμα εταιρικής της υπευθυνότητας, στηρίζει για πρώτη χρονιά την Εθνική Λυρική Σκηνή και χορηγεί μέρος των κοινωνικών προγραμμάτων, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια μουσικής, μουσικού θεάτρου και καλλιτεχνικής δημιουργίας που διοργανώνονται για παιδιά και εφήβους.

Η Lidl Hellas αφήνει έντονα και το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, καθώς αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία του κλάδου που απέσυρε τις σακούλες μίας χρήσης 4 λεπτών από τα καταστήματά της. Η εταιρεία έχει στόχο να μειώσει τη χρήση πλαστικού υλικού τουλάχιστον κατά 20% μέχρι το 2025 και να εξασφαλίσει 100% τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας μέχρι το 2025.