#17 ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Δείτε αναλυτικά τη μεθοδολογία και τα κριτήρια της έρευνας ΕΔΩ

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 17

About ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ

Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και πίστη στην παράδοση.

Την έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας επιδεικνύει σταθερά τα τελευταία χρόνια η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, μέσω δράσεων που βάζουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο και προωθούν το όραμα για την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής στη χώρα μας. Η εταιρεία έχει «υιοθετήσει» συγκεκριμένους εθελοντικούς φορείς, εκκλησιαστικές μονές και ιερούς ναούς, που προσφέρουν συσσίτια στους απόρους κατοίκους των περιοχών τους.

Για τον σκοπό αυτό, κάθε δύο μήνες προσφέρει 1.000 κιλά προϊόντων στην Τράπεζα Τροφίμων, ενώ προσφέρει έναν τόνο ζυμαρικά τον μήνα στη ΜΚΟ «Αποστολή». Συνολικά για το 2016 η εταιρεία προσέφερε 40.000 κιλά τροφίμων σε ιδρύματα, σωματεία και συλλόγους. Παράλληλα, η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ κάλυψε για τέταρτη συνεχή χρονιά τα ετήσια δίδακτρα στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης για σπουδαστές από το νόμο Λάρισας, ενώ με την ίδρυση της Ακαδημίας Σίτου προσφέρει κάθε χρόνο σε 25 νέους αγρότες την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της σύγχρονης γεωργικής παραγωγής.

Η ευαισθητοποίηση της εταιρείας για την κοινωνία και τον αγροτικό κόσμο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την καθιέρωση της Εβδομάδας Εθελοντισμού με κοινωνικές δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καθώς και το πρόγραμμα Επιτόπιας Συμβουλευτικής στο χωράφι, για τους αγρότες που συμμετέχουν σε πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας.